Naomi Osaka´dan şaşırtan karar: Çekildi!

Tek kadınlarda dünya 2 numarası Naomi Osaka, Fransa Açık Tenis Turnuvasından çekildiğini açıkladı. Japon tenisçi kararının gerekçesini Instagram´dan paylaştı.

Spor
2 Haziran 2021 Çarşamba

Kadınlar tenisinin son dönemdeki en büyük yıldızlarından Naomi Osaka, Fransa Açık Tenis Turnuvası’ndan (Roland Garros) çekilme kararı aldı. Japon sporcu, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, 2018 yılında şampiyon olduğu ABD Açık’tan beri depresyon nöbetleri geçirdiğini duyurdu.

Zaten içe dönük bir yapısı olduğunu ve medya önünde büyük stres yaşadığını anlatan 23 yaşındaki raket, "Paris’te kendimi savunmasız ve endişeli hissediyordum. Kendimle ilgilenmemin ve basın toplantılarını atlamanın daha iyi olacağına karar verdim. Turnuva, diğer oyuncular ve kendi iyiliğim için en iyi şeyin çekilmem olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Naomi Osaka, turnuva başladıktan sonra aldığı bu karar nedeniyle Fransa Açık yetkililerinden özür dilerken, kortlardan bir süre uzak kalacağını da sözlerine ekledi. Osaka, ilk tur maçının ardından basının karşısına çıkmadığı için 15 bin dolar para cezasına çaptırılmış ve ihraç riskiyle karşı karşıya kalmıştı. Japon sporcu turnuva öncesi yaptığı açıklamada, tenisçilere defalarca cevapladıkları soruların sorulması ve ruh sağlığını korumak adına basın toplantılarına katılmayacağını bildirmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün