Aşkelon´da toprağın altından 2000 yıllık bazilika çıkarıldı

Dünya
2 Haziran 2021 Çarşamba

İsrail Doğa ve Parklar Kurumu pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail Tarihi Eserler Kurumu tarafından Tel Aşkelon Milli Parkı geliştirme projesi kapsamında Aşkelon’da gerçekleştirilen bir kazıda 2000 yıllık bir bazilikanın kalıntılarının bulunduğunu duyurdu. Ortaya çıkan bazilikanın bugüne kadar İsrail’de toprak altından çıkarılan en büyük kalıntı olduğunu belirtildi. 

Roma döneminde bir kamu binası olan bina, bir ana salon ve iki yan bölüm olmak üzere üç bölüme ayrılıyor. Arkeologlara göre, ana salon 13 metre yüksekliğinde mermer sütunlarla çevriliydi.

İsrail Tarihi Eserler Kurumu kazı direktörü Dr. Rachel Bar Nathan, Saar Ganor ve Federico Kobrin ile yaptığı ortak açıklamada, “Bazilika ilk olarak 1920’lerde İngiliz arkeolog John Garstang tarafından keşfedildi” dedi.

Söz konusu alanda yaklaşık yüzyıl boyunca yeniden kazı yapılmadı. Birkaç yıl önce, kazılar yeniden başlatıldı. Bulunan eserlerin dışında, küçük bir tiyatro (odeon) da kazılarda ortaya çıktı.

Milli Parklar Kurumu bölgede bir geliştirme projesi yapmaya ve sıra sütunların bir bölümünü yeniden inşa etmeye karar verdiğinde, kazılar bir kez daha başladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün