Renan Koen ile ´Sözsüz İletişim´ programı

Toplum
2 Haziran 2021 Çarşamba

Piyanist, besteci, soprano ve müzik terapisti Renan Koen; İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile birlikte düzenlenen Müzikle Sözsüz İletişim Uzmanlığı Sertifika Programında online olarak eğitime başlıyor.

21 Haziran’da başlayacak ve dört hafta devam edecek olan program hakkında Koen şu bilgileri paylaşıyor: “Doğduğumuz günden beri duyduğumuz her sesi kaydederiz. Bu seslerin içimizde dev bir orkestra olur zamanla. Bu dev orkestra zihnimize, duygularımıza, bedenimize nasıl bir müzik yaşatır? Ya bu dev orkestra etrafımıza sözsüz bir şekilde nasıl bir müzik yaşatır?

Etrafımızla iletişimimizin çoğunu konuşmadan gerçekleştiririz. Konuşulmayan alandaki etkimiz çok güçlüdür. Sadece düşüncelerimiz ile yanımızda kişileri iyileştirebilir veya hasta edebiliriz. Günümüzde artık bedenin yaşam enerjisinin, duyguların ve düşüncelerin etkilerinin ölçümlendiği cihazlar var. Yani artık sözsüz iletişim de ölçümlenebiliniyor. Diğer duyu organlarımızla yaptığımız gibi sesleri de sürekli olarak algılar ve kaydederiz. Varsayalım 40 yaşımızdayken bir sesi duyduğumuzda, o ses bizi saliseler içerisinde 4 yaşımıza götürebilir. Kaydettiğimiz sesler her an sistemimizde kayıtlıdır ve biz fark etmesek de açık dosyalar halinde güçlü bir şekilde yaşamımızı doğrudan etkiler. Sözsüz İletişim, Ses Günlüğü ve Yaşamımın Müzik albümü metotlarıyla dönüşebilir ve bizler mutluluğu, sağlığı açısından kendi bilinciyle kendine yarattığı kendi yaratacağımız mutlu ve sağlıklı yeni bir alana geçebiliriz. Bu yeni alan kendimizle ve etrafımızla sağlıklı olan bir iletişim ve etkileşim alanıdır.”

Ayrıntılı bilgi için: 0531 305 32 05

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün