İsrail´de 12-15 yaş arası çocuklar aşılanmaya başlanacak

İsrail´in önümüzdeki hafta başından itibaren 12-15 yaş arası çocukları COVID-19´a karşı aşılamaya başlaması bekleniyor.

Dünya
31 Mayıs 2021 Pazartesi

Kanal 12’nin pazar günü bildirdiği habere göre, resmi tarih daha açıklanmamış olsa da Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile aşı tedarikçileri arasında yapılan görüşmede 6 Haziran tarihi konuşuldu. Haberde, aşıların mümkün olduğunca çok çocuğa ulaşmak için başlangıçta okullarda yapılacağı, ancak ebeveynlerin onay vermesi gerekeceği belirtildi.

Önümüzdeki günlerde yetkililerin ve aşıları denetleyen komitenin hedef yaş grubundaki çocuklara aşı yapılması için onay vermesi bekleniyor.

Toplantıda aşıların başlaması için bildirilen tarihe rağmen, ABD sağlık yetkilileri, gençlerin aşı yapıldıktan sonra hafif kalp rahatsızlıkları (miyokardit) yaşaması nedeniyle yürütülen bir soruşturmanın sonucunun beklenmesini önerdi.

Miyokardit vakalarının gençlerin ikinci aşı dozunu aldıktan sonra yaşandığına düşünen İsrail, çocuklara Pfizer-BioNTech aşısının iki dozundan yalnızca ilkini yapacak.

İsrail'de, Pfizer-BioNtech aşısının yan etkilerine ilişkin nisan ayı sağlık bakanlığı raporunda, ikinci aşı ile miyokardit vakaları arasında olası bir bağlantı olduğuna dair endişeler dile getirildi.

Raporda, 60 miyokardit hastasının tedavi edildiği ve hastaneden iyi durumda taburcu edildiği belirtildi. Ancak, aşı yapılıncaya kadar sağlıklı olduğu bildirilen 22 yaşındaki bir kadın ve 35 yaşındaki bir erkek hasta yaşamını yitirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün