İsrail´de Netanyahu devri bitecek mi?

İsrail´in sağcı siyasi liderlerinden Naftali Bennett, koalisyon hükümeti kurmak için Başbakan Binyamin Netanyahu karşıtı bloğa katılacağını duyurdu.

Dünya
31 Mayıs 2021 Pazartesi

Yamina Partisi lideri Naftali Bennett, düzenlediği basın toplantısında, mevcut tabloda Başbakan Netanyahu'nun liderliğinde sağcı bir hükümetin kurulmasının mümkün olmadığını belirtti.

Bennett pazar günü düzenlenen basın toplantısında “Arkadaşım Yair Lapid ile ulusal birlik hükümeti kurmak, ülkeyi kaostan kurtarmak için elimden geleni yapacağım. 2000 yıl önce bir Yahudi devletini iç tartışmalar yüzünden kaybettik, bu benim gözetimimde bir daha olmayacak” dedi.

İsrail basınında çıkan haberlerde, Bennett ile Lapid'in dönüşümlü başbakanlık yapacağı söylenen koalisyon hükümetinin kurulması halinde Binyamin Netanyahu'nun 12 yıldır aralıksız yürüttüğü başbakanlık görevine ilk olarak Bennett'in geçeceği kaydedildi.

Pazar günü medyaya konuşan Netanyahu, Lapid-Bennett koalisyonundaki sağ partilerden üyeler çekmeyi umduğunu ifade etti. Netanyahu, tamamen sağcı bir hükümet kuracağını açıkladı. "Solcu hükümet olmayacak, sağcı hükümet olacak ve yeni seçimler olmayacak" dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün