Binlerce kişi Yahudi asıllı Sarah Halimi´nin katilinin yargılanmaması kararını protesto etti

Protestocular pazar günü Paris, Tel Aviv, Kudüs, Londra ve diğer şehirlerde Fransa Yüksek Temyiz Mahkemesinin bir Yahudi kadının katilinin suçtan önce esrar içtiği için cezai sorumluluk taşımadığı kararına karşı bir araya geldiler.

Dünya
26 Nisan 2021 Pazartesi

2017 yılında 65 yaşındaki Ortodoks Yahudi Sarah Halimi, ‘‘Allahu Ekber’’ (Arapça "Tanrı büyüktür") diye bağıran komşusu Kobili Traore tarafından Paris'teki dairesinin penceresinden aşağı itilmişti. 

Ancak bu ayın başlarında Yargıtay Yüksek Temyiz Mahkemesi, Traore'nin eylemlerinden cezai olarak sorumlu olamayacak kadar esrar kullandığı için mahkemeye çıkamayacağına dair karar aldı. Çoğu Yahudi olan yaklaşık 25 bin protestocu, Halimi için adalet talep etmek üzere Paris'te toplandı. 

Mahkemenin kararını onaylamayan protestocular ‘Sarah Halimi için Adalet’ sloganı altında, Eyfel Kulesi'ne bakan Trocadero Meydanı'ndaki miting düzenledi.  

İsrail, Fransız mahkemesinin kararına karşı geçen hafta bir açıklama yaptı. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Hayat, Times of Israel gazetesine yaptığı açıklamada, "Sarah Halimi Yahudi olduğu için açıkça antisemit nedenlerle öldürüldü. Bu, sadece kurbanın kendisine ve ailesine değil, aynı zamanda tüm Yahudi cemaatinin güvenlik hissine de zarar veren bir cinayetti" demişti. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün