NETFLİX KOMEDİ DİZİLERİ TOP 5!

Duymayan Kalmasın
11 Nisan 2021 Pazar

Alper Palti

1) Brooklyn Nine Nine: Broklyn Nine-Nine, sitcom tarzında bir dizi ve 20 dakikalık bölümleriyle öne plana çıkıyor. Bölümlerin kısa olması sayesinde çerez gibi tüketebileceğiniz bu dizi ile sizi yormayan yeni bir maceraya atılmak üzeresiniz. Brooklyn Nine-Nine 6 sezondan oluşuyor. Her sezonunda da 20’den fazla bölüm var. Bu da uzun soluklu, bol kahkahalı günler yaşayacağınızın bir habercisi gibi gözüküyor. İzleyici genellikle klişe ve birbirini tekrar eden esprilerden hoşlanmaz. Fakat Brooklyn’in hayali polis bölgesi 99 numarada geçen, dedektiflerin ve polis memurlarının komik olaylarını anlatan bu sevimli hikâye de klişe oyunculuklar ve espriler ardı ardına geliyor ama izleyiciyi diziye bağlamayı başarıyor. Polisiye ve komedinin harmanlandığı bu diziyi izlemenizi öneririz.

2) Community: İzleyebileceğiniz en absürt komedilerden olan bu yapım düzenbaz, dindar, siyahi, yakışıklı, Müslüman, Arap, temiz kalpli, ırkçı, Budist gibi çok farklı kesimden karakterlere sahip. Dizimizin konusuna gelecek olursak başrol karakterlerimizin yolu Greendale Community College’da kesişiyor. Yıllardır sahte diplomayla avukatlık yapan Jeff karakteri bu durumun ortaya çıkmasıyla gerçek bir diploma almak için üniversiteye geri dönüyor. İspanyolca dersinde sarışın, güzel Britta’yı tavlamak için bir çalışma grubu uyduruyor ancak işler kontrolden çıkıyor ve hiç beklemediği insanlarla hiç beklemediği maceralar yani ‘Community’ başlıyor.

3) Space Force: The Office dizisinin yaratıcıları Steve Carell ve Greg Daniels’ın yeni Netflix komedi dizisi bizlere ABD ordusunun en yeni kolu olan “Space Force”un 2024’e kadar Ay’a ayak basma çabalarını anlatıyor. “Uzayı Gafil Avlayacağız” mottosuyla hazırlanan dizi 30 dakikalık 10 bölümden oluşuyor. Dizinin ilham kaynağı ise çok ilginç: Geçtiğimiz yıl bir basın toplantısı düzenleyen ABD eski Başkanı Donald Trump, Uzay Kuvvet Komutanlığı kurduklarını ve bununla ABD’yi uzaydan gelecek saldırılara karşı koruyacakları ile ilgili bir açıklamada bulunmuştu. Dört yıldızlı bir general tarafından yönetileceğini, kendi özel flamasının bile hazırlanacağını açıklayan Trump’ın konuşması üzerine Netflix bu konuyu bir dizide içerik olarak kullanmayı uygun buldu ve Space Force dizisine konu oldu.

4) Sick Note: Harry Potter serisinde Ron Weasley karakteriyle ününe ün katan Rupert Grint, Shaun of the Dead ve Hot Fuzz gibi Edgar Wright’ın komedilerinden tanıdığımız Nick Frost ve Miami Vice dizisiyle adını geniş kitlelere duyuran Don Johnson Sick Note isimli komedi dizisi için bir araya geliyor. Dizi, yalan söylemek doğasında olan, kötü bir romantik ilişki ile patronu Kenny West’in (Don Johnson) kahrını çektiği berbat işi arasında sıkışıp kalan Daniel Glass’ı (Rupert Grint) merkezine koyuyor.

5) After Life: Gelelim listemizdeki en favori dizimize, dünyaca ünlü komedyen Ricky Gervais son projesi After Life drama/komedi özelliği taşıyor. Ricky Gervais, After Life dizisinin senaryosunu yazıyor, yönetmenliğini, başrol oyunculuğunu ve yapımcılığını yapıyor. Dizi tam anlamıyla Ricky Gervais projesi diyebiliriz. Sivri dili ve mizah anlayışıyla dillerden düşmeyen Gervais’in bu projesi kara mizah olarak değerlendiriliyor. Herkesin izlerken kendinden bir şeyler bulabileceği, hayatta yaşadığımız günlük problemleri mizaha dökerek kâh güldüren kâh ağlatan bu dizi izleyebileceğiniz en alışılmışın dışında komedi dizilerinden biri.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün