2020´de Yahudi karşıtı saldırılar dünya çapında %19 düştü

Çarşamba günü Tel Aviv Üniversitesi´nden yayınlanan raporda, 2020 yılında dünya çapında kaydedilen Yahudi karşıtı saldırıların sayısında bir önceki yıla göre %19´luk bir azalma görüldüğü açıklandı. Yaşanan azalmanın pandemi nedeniyle olduğu belirtildi.

Dünya
8 Nisan 2021 Perşembe

Dünya çapındaki antisemit saldırıların raporunu hazırlayanlar, pandeminin genel olarak kişisel etkileşimleri sınırladığını belirtti. Geçen yıla oranla bu yıl fiziksel saldırılar %19 azalırken vandalizm %25 oranında artış gösterdi. Mezarlıklara ve Holokost anıtlarına yönelik saldılar bu alanların açık ve korumasız olması nedeniyle 96 vakaya yükseldi.

Raporu hazırlayanlar, özel mülke karşı antisemit vandalizmin de %35 düşüşle 2019'daki 130 vakadan 84 vakaya indiğini açıkladı.

Avrupa Yahudi Kongresi Başkanı Moshe Kantor, salgının antisemitizm üzerinde daha fazla dalgalanma etkisi yaratabileceği konusunda uyardı.

Kantor uyarısının ardından, “Eğitim kurumlarının, istihdam ve eğlence merkezlerinin kapatılmasının ve gelişme çağı yıllarının uzun bir dönemini evlerde geçiren genç neslin neler yaşadığının sonuçlarını henüz görmedik. Çevrimiçi forumlarda Yahudi karşıtı nefrete bir göz atın” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün