Pfizer CEO´su: ´´Gençlerin ve çocukların yılın sonuna kadar aşı olmasını düşünüyoruz´´

Pfizer CEO´su, gençlerin 6 ayda, 5-11 yaşındaki çocukların ise yıl sonuna kadar aşı olmasını bekliyor.

Dünya
12 Mart 2021 Cuma

Pfizer CEO'su Albert Bourla perşembe günü yaptığı açıklamada, 12-15 yaş arasındaki gençlerin önümüzdeki altı ay içinde COVID-19 için aşı olmaya başlamasına izin verileceğini belirtti. 5-11 yaş arasındaki küçük çocukların da aşıyı yılın sonuna kadar almaya başlayacağını düşünüyor.

Bourla, Kanal 12'ye İsrail'e atıfta bulunurken "dünya laboratuvarı" ifadesini kullanmaktan pişmanlık duyduğunu, ancak aşının etkinliğine bakmak için bir vaka çalışması olarak İsrail'i seçtiği için pişman olmadığını belirtti.

Bourla, "İnsanların aşılarının sağlık endeksine, halkın sağlığına ve ekonomik endekse neler yapabileceğini gösterebilmemiz için tek bir ülke seçebilmenin insanlık için çok uygun olduğunu biliyorduk, çünkü onlar ekonomiyi yeniden açabilecektir " dedi.

Bourla, vaka incelemesi olarak İsrail'i seçmesine neyin sebep olduğu sorulduğunda, "Elbette birkaç başkanla konuşuyordum. Netanyahu ile konuştum, beni İsrail'in doğru koşullara sahip olduğuna ikna etti. İsraillilerin, düşman uluslar tarafından çeşitli derecelerde kuşatıldıkları ve neredeyse sürekli savaş durumu altında yaşamaları nedeniyle krizleri yönetmede deneyime sahip olduklarını biliyordum’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün