Berlin´de dinler arası ibadet merkezi projesi

Alman hükümeti, üç dinin aynı çatı altında ibadet edebileceği bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Dünya
3 Mart 2021 Çarşamba

Dinler arası ibadet merkezinin, Doğu Alman komünist yetkilileri tarafından yerle bir edilen bir kilisenin yerine inşa edileceğini belirtildi. Merkez, bir toplantı alanıyla birbirine bağlanan bir sinagog, cami ve kiliseden oluşacak.

Basında yer alan haberlere göre, 27 Mayıs'ta gerçekleşecek temel atma töreniyle projenin on yıllık planlaması sona erecek ve dört yıllık inşaat dönemi başlayacak. Yaklaşık 47 milyon Euro'ya mal olması planlanan projenin maliyetin çoğu Alman hükümeti tarafından karşılanırken bir kısmı da bağışlardan elde edilecek.

Geniş bir toplantı alanına sahip olacak merkezin, hem dini, hem de kültürel etkinliklerle, üç dinin temsilcilerinin yanı sıra, diğer dinlere mensup kişileri de bir araya getirmeyi hedeflediği belirtildi.

Bu projede Müslüman ve Hıristiyan liderlerle işbirliği yapan Haham Andreas Nachama, The Guardian'a verdiği demeçte “Tanrı'ya giden birçok farklı yol var ve her biri iyi bir yoldur.  Bir sembolden daha fazlasıdır. Aramızda nefret olmadığını gösterdiğimiz yeni bir dönemin başlangıcındayız" dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün