Amerikalı genç ´modern Kristal Gece´ planladığını kabul etti

Newsweek dergisinde yayınlanan habere göre New Jersey´li 19 yaşındaki Richard Tobin, korkutma amacıyla sinagoglar ile Yahudilere ve Siyahilere ait mülkleri tahrip etmeyi planlama suçunu kabul etti.

Dünya
3 Mart 2021 Çarşamba

Habere göre Tobin mahkeme tarafından on sene hapis cezası ile ya da 250 bin dolar para cezası (veya hasar gören malların maliyetinin iki katı,hangisi daha yüksekse) ile cezalandırılabilir.

Philadelphia Inquirer’ın haberine göre Tobin, The Base isimli bir neo-Nazi sosyal ağını kullanarak eylül ayında Michigan ve Wisconsin’deki sinagoglara yönelik gerçekleştirdiği graffiti saldırıları için gönüllüler buldu.  

İddialara göre Tobin, saldırıları ülke çapında “Kristallnact Operasyonu” adını verdiği kampanyasının bir parçası olarak gerçekleştirdi. Kristallnacht adı 1938 senesinde Almanya ve Avusturya’da Yahudi evlerine, sinagoglara ve Yahudilerin sahip olduğu iş yerlerine yönelik düzenlenen planlı katliam ve saldırılara göndermeydi.

Newsweek’teki habere göre FBI Ajanı Michael J Driscoll, "Richard Tobin, tiksindirici beyaz üstünlükçü, ırkçı inançlarını yaymak için masum insanları kurban etmeye yönelik olarak diğerlerini teşvik etti.  Hepimiz istediğimiz şeylere inanma hakkına sahibiz ancak bu görüşler şiddete yol açtığında, bu farklı ve tehlikeli bir duruma yol açıyor” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün