ABD´li siyahi sporculardan antisemitizmle mücadeleye destek

Sırasıyla Profesyonel Amerikan Futbol Ligi, Beyzbol Ligi ve Kadın Basketbol Liglerinden tanınmış siyahi sporcular Zach Banner, Josh Bell ve Alysha Clark, çarşamba gecesi antisemitizmle mücadele konulu bir panel için Pittsburgh´un Hayat Ağacı Sinagogu hahamıyla bir araya geldi.

Dünya
19 Şubat 2021 Cuma

Profesyonel Amerikan Futbolu Ligi’nde (NFL) Pittsburgh Steelers forması giyen Banner, sporcular tarafından yayılan antisemitizm hakkında konuştu.

Banner panelde yaptığı açıklamada, "Pittsburgh kentindeki siyahi insanları tanımak için vaaz veriyoruz. Ancak bunu Squirrel Hill, Shady Side gibi sahip olduğumuz Yahudi topluluklarının ışığını kapatarak yapamazsınız" dedi.

Banner açıklamasında, Josh Bell’in ona sosyal meselelere daha fazla dahil olması için ilham verdiğini belirtti. Bell, panelde, 11 kişiyi öldüren 2018 Hayat Ağacı Sinagogu saldırısının gerçekte neler olup bittiğine anlamasını sağladığını ifade etti.

Banner ayrıca yaptığı konuşmada, geçen yıl Ahmaud Arbery ve George Floyd’un başına gelen olayların aynı olduklarını belirtti. "Ten rengi veya din nedeniyle bir kişinin diğer insanlara göre ikinci sınıf vatandaş olarak görülmesi fikri, tarihte herkesin kendisini eğitmesi gereken bir konu" dedi.

Ahmaud Arbery, 23 Şubat’ta ABD’nin Georgia eyaletinde koşuya çıktığında pompalı tüfekle öldürülmüştü. 25 Mayıs’ta ABD Minneapolis’te ise, sahte para ihbarı için gelen polis memurunun kelepçeli şekilde yere yatırdığı Afro-Amerikalı şüpheli George Floyd öldürülmüştü.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün