Biden, Charlottesville´deki neo-Nazi yürüyüşünü hatırlattı

Başkan Joe Biden, çarşamba günü Uluslararası Holokost Anma Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada 2017´deki neo-Nazi yürüyüşünü hatırlatarak Holokost farkındalığının mevcut soykırım tehditlerini ele alması gerektiğini belirtti.

Dünya
28 Ocak 2021 Perşembe

Biden yaptığı açıklamada, "2017'de Charlottesville'de gördüğümüz ve duyduğumuz dehşet, beyaz milliyetçilerin ve neo-Nazilerin Avrupa'da 1930'larda duyduğumuz Yahudi karşıtı olayları tekrarlamaya çalışması, başkan adayı olmamın sebebi" dedi. "Bugün, gelecekteki soykırımları önlemenin hem ahlaki görevimiz hem de ulusal ve küresel öneme sahip bir mesele olmaya devam ettiği gerçeğine yeniden adıyorum."

Ağustos 2017'de Virginia, Charlottesville'de düzenlenen "Sağı Birleştir" mitingi bir kadının öldürülmesine ve diğer 20 karşı protestocunun yaralanmasına yol açtı. Başkan Donald Trump, aşırılık yanlılarını kınamasına rağmen, ilk başta kınamaya şüphe etti.

Biden, Trump’ın belirsizliğinin başkan adayı olma kararını teşvik ettiğini belirtti.

Biden çarşamba günkü açıklamasında Holokost'tan sağ kurtulanlar arasında Kongre’de görev yapmış tek kişi olan Meclis Dışişleri Komisyonu eski Başkanı Tom Lantos'tan alıntı yaptı. "Sessizlik suç ortaklığıdır" dedi.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün