NE ŞİMDİ NE DE GELECEKTE; “BİR DAHA ASLA…”

Zaman Makinesi
27 Ocak 2021 Çarşamba

Liza Cemel

27 Ocak Uluslararası Holokost Anma Günü’nde biz de Şalom ArtıOnsekiz ekibi olarak Holokost kurbanlarını bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Dünya Yahudi Kongresi (World Jewish Congress) tarafından her yıl düzenlenen #WeRemember kampanyası bu sene de dünyanın her köşesinden insanın katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı günün anlam ve önemini bu sözlerle vurguladı: “Uluslararası Holokost Anma Günü” vesilesiyle, Nazi rejimi ve işbirlikçileri tarafından sistematik bir şekilde katledilen 6 milyon Yahudi ile Romanlar ve engelliler başta olmak üzere, hedef alınan azınlık ve gruplara mensup milyonlarca insanı bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Irkçılığın ve farklılıklara duyulan nefretin ulaşabileceği en üst nokta olan Holokost’un ortaya koyduğu acı tecrübeye rağmen, Antisemitizm, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi’nin tüm dünyada artış göstermesi endişe vericidir. Küresel barış, güvenlik ve istikrara tehdit teşkil eden bu nefret temelli sınamalarla kararlılıkla mücadele edilmelidir.”

Hayatını kaybetmiş; kurtulmuş ama büyük acılar çekmiş; bir daha hiçbir aile bireyinin yüzünü dahi görememiş milyonlarca insan… Tarihte benzeri görülmemiş bu vahşetin mağdurlarının gücü bize güç katıyor. Onlardan aldığımız kuvvet ve bağlılık ile biz de bugün, normalden biraz daha yüksek bir sesle, “Bir Daha Asla!” diyoruz.

Unutma, unutturma…

 

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün