İngiliz Yahudileri Yahudiliğini göstermekten korkuyor

Yapılan ankete göre İngiliz Yahudilerinin neredeyse yarısı, antisemitizm nedeniyle Yahudiliğini gözle görülür şekilde yaşamaktan kaçınıyor.

Dünya 1 yorum
18 Ocak 2021 Pazartesi

The Guardian'ın pazar günkü haberine göre, yapılan yeni bir ankette İngiliz Yahudilerinin yüzde 44'ü Yahudi karşıtlığı korkusundan dolayı kipa, Davud’un Yıldızı veya diğer sembollerini göstermekten korkuyor.

Ankete katılan on kişiden dokuzu, İsrail'e karşı medyanın önyargısının Birleşik Krallık'taki Yahudilere yönelik zulmü körüklediğini belirtti. Ankete katılanların üçte ikisi, BBC’nin Yahudilerle ilgili konulardaki haberlerinden derin endişe duyuyor ve yüzde 55’i, BBC’nin antisemitizm olaylarını yanlış ele aldığı düşünüyor. Katılımcıların yüzde 78'i ise politikacıların toplumu korumak için yeterince uğraşmadıklarına inanıyor. Bununla birlikte, Birleşik Krallık Yahudileri gelecekleri konusunda Jeremy Corbyn'in İşçi Partisi Başkanlığından alınması nedeniyle geçen yıla göre daha iyimser düşünüyor.

Antisemitizme Karşı Kampanya'nın genel müdürü Gideon Falter yaptığı açıklamada, "Britanya Yahudileri uçurumun eşiğinden döndü. Bu anket çalışması gösterdi ki Jeremy Corbyn yönetimindeki İşçi Partisi Yahudilerin bu ülkedeki geleceklerine olan güvenlerine ezici bir darbe indirmişti. Corbyn’in görevden alınmasıyla birlikte topluluğumuzun artık iyileşmeye başladığını açıkça gözüküyor’’ ifadelerine yer verdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün