Fransız Kurye:´´Yahudilere hizmet vermeyi reddediyorum´´

Fransa´daki farklı iki kaşer restoran sahibi, bir kuryenin Yahudilere hizmet vermeyi reddettiğini belirtti.

Dünya
12 Ocak 2021 Salı

Fransa'nın Strazburg kentindeki iki kaşer restoran sahibi, Yahudilere hizmet etmek istemeyi reddeden en az bir teslimatçı olduğunu iddia etti.

Olay, COVID-19 sebebiyle yalnızca paket servis yapan restoranların kuryeleri tarafından gerçekleşti. Kaşer restoranlara hizmet etmeyi reddettiği iddia edilen teslimatçı, Deliveroo için çalışıyordu. DNA haber sitesinin pazar günü bildirdiğine göre, her iki olayın da aynı çalışanı kapsayıp kapsamadığı belirsizliğini koruyor.

İlk restoranı temsil eden avukat Raphaël Nisand DNA'ya konuştu. Nisand, ‘‘Kurye restorana sipariş almak için gitti ve ne tür yemeklere sahip bir restorandan olduklarını sordu. Restoran sahibi ona İsrail mutfağına hizmet ettiklerini belirtti. Kurye ise cevap olarak, ‘Yahudilere hizmet etmiyorum’ diye cevap verdi ve siparişi iptal ettiğini belirtti’’ dedi.

DNA, aynı günün ilerleyen saatlerinde bir Deliveroo çalışanı tarafından ikinci bir kaşer restoranın da hizmetinin reddedildiğini bildirdi. Her iki restoranın sahipleri de polise ayrımcılık konusunda şikâyette bulundular ve Fransız Yahudilerinin dini hizmetlerden sorumlu örgütü Consistoire ve Ulusal Antisemitizm Bürosu’nu uyardılar. Yahudi Telgraf Ajans’ına konuşan bir Deliveroo sözcüsü, firmanın ‘her türlü antisemit dile sıfır tolerans yaklaşımı uyguladıklarını’ ve ‘kuryenin Deliveroo ile sözleşmesinin derhal sona ereceğini’ belirtti.




Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün