ABD Kongre Binasına saldıran protestocular arasında neo-Naziler de vardı

Çarşamba günü Washington DC´deki Kongre Binasına baskın düzenleyen protestocular arasında bazı neo-Naziler de vardı. Bunlardan biri “Kamp Auschwitz” tişörtü giyiyordu.

Dünya
7 Ocak 2021 Perşembe

Kimliği belirsiz adam, üzerinde Nazilerin II. Dünya Savaşındaki en büyük ölüm kamplarından birinin adı yazılı tişört ile binada göründü.

Forward gazetesinin bildirdiğine göre, tişörtün üzerinde bir kafatası, kemikler ve "Çalışmak özgürlük getirir" yazısı yer alıyor. Yani Alman işgali altındaki Polonya'daki kampın kapısının üzerinde asılı olan Almanca "arbeit macht frei" yazısı. Görüntü, çarşamba günü sosyal medyada viral oldu ve Twitter kullanıcılarının öfkesine yol açtı.

Tarihçi Michael Beschloss, Twitter'da "Bugün Kongre Binasını işgal eden protestocular arasında, üzerinde ‘Camp Auschwitz’ yazan bir tişört giyen bir adam vardı" dedi.

Başka bir Twitter kullanıcısı görüntüye öfkesini dile getirdi. "Büyük büyükbabam II. Dünya Savaşında savaştı ve eğer gerekirse ikinci kez Nazilere karşı çıkmak için hemen şimdi memnuniyetle askerliğe kaydolurum" diye yazdı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün