Netanyahu´dan Suudi Arabistan iması

Dünya
6 Ocak 2021 Çarşamba

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, cumartesi gecesi düzenlenen dışarıya kapalı Likud toplantısında Suudi Arabistan ziyaretine gönderme yaparak ilk defa bu ziyaretini teyit etmiş oldu.

Netanyahu, Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman (MBS) ile geçtiğimiz ay Suudi şehri Neom’da görüştü. İsrailli kaynaklar ziyareti doğruladı, ancak resmi bir açıklama yapılmadı. Suudi Dışişleri Bakanlığı toplantının detayları ile ilgili çıkan haberleri yalanladı ancak Netanyahu ile MBS’nin görüştüğünü yalanlamadı.

Netanyahu kendisine Likud müsteşarlık toplantısında İsrail’in Irak’taki özerk Kürt bölgesi ile ilişkileri normalleştirip normalleştirmeyeceğine ilişkin soruya, “Diğer Arap ülkelerini yakın zaman önce ziyaret ettim ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ilgili önceden bir şey söyleyemediğim gibi bunu da şimdi söyleyemem” diye cevap verdi.

Suudi Arabistan ziyaretinin dışında, Netanyahu’nun diğer Arap ülkelerine ziyaretleri de kamuya açıklanmadı. Başbakan 2020’de İsrail’le barış yaptıktan sonra Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’i ziyaret etmeyi ümit ediyordu, ancak bu ziyaretler henüz gerçekleşmedi. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün