Pandemide Yüzey Hijyeni Artık Sorun Değil

Yaşam
5 Kasım 2020 Perşembe

Kuşakları etkileyen salgın

Önce salgının başladığı Çin’in Wuhan Eyaleti’nden gelen enformasyonun bombardımanı, ardından ülkemizde ilk vakanın açıklanması, can kayıpları. Kamu otoritesinin aldığı sokağa çıkma kısıtlamaları, toplumsal hayatın adeta durma noktasına gelmesi… Korona virüsü salgını 2-3 kuşak için yaşam boyu görülmemiş bir olgu olarak deneyimliyoruz. Bir yandan aşı çalışmalarından müjdeli haberi beklerken bir yandan da salgının yayılmasıyla yakınlarımızın, tanıdıklarımızın, sağlık çalışanlarının enfeksiyona yakalandıklarını öğreniyor ve tedirgin bir ruh haliyle yaşama tutunmaya ve sevdiklerimizi korumaya çalışıyoruz. Fiziksel mesafe, maske kullanımı ve hijyen. Dünya Sağlık Örgütü’nün ve diğer sağlık otoritelerinin korona virüsünden korunmak için önerdiği temel üç prosedür. Hijyen prosedürüne göre ellerin sık sık yıkanması, taşıyıcı kişilerle veya virüs barındırabilecek yüzeylere dokunulmuş olma ihtimaline karşı ellerin yıkanmadan ağza, yüze, gözlere dokunulmaması gerektiği hakkında uyarılar yapılıyor. Su bulunmadığında ellerin dezenfekte edici solüsyonlar, yüksek dereceli kolonya kullanılması öneriliyor. Karşı karşıya olduğumuz hayatı tehdit eden virüs, uzmanların belirtiğine göre oldukça ağır ve bir süre havada asılı kaldıktan sonra yere, yüzeylere çöküyor.

Alışveriş paketlerini ya da cüzdanımızı, aracımızın anahtarlarını her tuttuğumuzda, kapı kollarına ya da asansör düğmelerine her dokunduğumuzda, bir kargo paketi geldiğinde kaygıya kapılıyoruz. Gözümüzün görmediği mikro ölçeklerde, yüzeylerin kalıcı bir şekilde temiz olduğundan emin olmayı diliyoruz. Aslında bu mümkün. Kumaş, beton, plastik, ahşap, metal vb. her malzemeden gözenekli, dokulu ya da pürüzsüz her biçimdeki yüzeyi zararlı virüslere, bakterilere, mantarlara ve diğer tüm mikroorganizmalara karşı koruyucu bir mikrofilm tabakayla kaplayan nano-teknolojik ürünler var. Bu ürünlerin etken maddesi Organo Silan. Organo Silan, 1967’deAmerikan Deniz Kuvvetleri tarafından deniz suyunun ve nemin gemilerde meydana getirdiği korozyonun önlenmesi, yüzeylerde hijyenin sağlanması için kullanılmaya başlanmış. Bu yüzey kaplayıcı teknolojinin ayırt edici özelliği ise fiziksel bir öldürücü etkiye sahip olması ve yüzeylerde kalıcı koruma sağlayan moleküler bariyer oluşturması. Entegre üretim süreçlerinden, salgın döneminde kurumsal veya bireysel kullanıma uzanan geniş bir yelpazede bu ürünler, güvenilir ve kalıcı hijyen çözümü için güçlü bir alternatif. Kimyasal dezenfektanların anlık dezenfeksiyon sonuçlarının yetersizliği ve insan sağlığı için oluşturabileceği sağlık riskleri dikkate alındığında su bazlı, fiziksel etkili bu nano-teknolojik solüsyonların uygulama alanları, uygulanma biçimi ve avantajlarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Görünmez Mikroorganizmalara Karşı Görünmez Bir Kalkan Sizi Korusun

Nano-teknolojik AR-GE ürünü olan moleküler bariyer solüsyonlarını gelişmiş ülkelerde üreten üreticileri bulunuyor. Şanslıyız çünkü bizim ülkemizde de bu solüsyonları üreten birkaç üretici var. Bu üretici markalardan biri Zone Shield®. Ek yatırım yapan firma, bugünlerde sadece iç piyasadan gelen talepleri de karşılamaya öncelik veriyor. İhracat taleplerini bekletiyor. Yurtdışı alternatiflerinin fiyatlarının yerli üretim ürünlerin fiyatının üç katı olduğunun da altını çizelim.

Zone Shield® o kadar etkili ki, uygulanan yüzeyde virüsler, bakteriler yaşayamıyor; bu yüzeylerde küf ve mantar oluşmuyor. Zone Shield®’in geliştirdiği ürün portföyünde 30 gün kalıcı etkili yüzey dezenfektanları, 24 saat kalıcı koruma etkili el ve vücut solüsyonları ve taze gıda koruyucuları da mevcut.

Görünmez zararlı mikro organizmalara karşı yine göremediğimiz moleküler koruyucu bir bariyer… Saç telinin milyonda 1’i büyüklüğünde. Her ne kadar görünmez tabaka olsa da aslında bilimsel veriler oldukça görünür. Hem akredite laboratuvarlarca hem de saha çalışmaları esnasında yapılan testlerle Zone Shield® etkinliğini ve gücünü kanıtlamış durumda.

Kişisel kullanımda özellikle çocukların, alerjik-astım, bağışıklık baskılayıcı tedavi alınan hastalıkları bulunan ya da kronik rahatsızlığı bulunduğu için korona virüsü enfeksiyonu riskleri yüksek olan insanların yaşam alanlarında bu dezenfektan çözümleri yüz güldürüyor çünkü su bazlı bu ürün, kokusuz ve nötral PH’lı. Kanserojen bileşenler de içermiyor. Ellerde ise günde sadece bir kez kullanıldığında gün boyu koruma sağlıyor. Bağımsız klinik testlerde SARS türevi virüsler dahil olmak üzere zararlı mikroorganizmalar üzerindeki %99.999 öldürücü etkisi ve kalıcı koruma sağladığı kanıtlanmış olan Zone Shield®, TC Sağlık Bakanlığı onaylı. Sağlık Bakanlığı Biyosidal Yönetmeliğine uygun, Amerikan Çevre Kurumu (EPA) ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onaylı.

Yakın zamanda Antalya ili 112 Acil Servisi ile işbirliğiyle yapılan testlerde iki ambulans, Zone Shield® uygulandıktan sonra başka hiçbir dezenfektana maruz bırakılmadan 53 gün sadece su ile temizlendi. Normalde birçok çapraz kontaminasyon meydana gelmesi beklenen bu iki ambulansta 53 gün sonra yapılan testlerde mikro organizma üremesine rastlanmadı. Birçok ciddi enfeksiyonun bu şekilde önlenebilmesi hakikaten devrim niteliğinde görünüyor.

Zone Shield®’in Marmara Bölgesi Yetkili Temsilcisi, Pürtem Hijyen Uygulama Hizmetleri’ni kuran genç girişimciler Zeynep-Halit İslam çiftinin dezenfeksiyon uygulama hizmetleri sektörüne yatırım yapma kararlarında bebekleri İshak doğduğunda hastane mikrobundan dolayı 14 gün kuvözde antibiyotik tedavisi almak zorunda kalmış olması güçlü bir motivasyon olmuş. Zeynep Hanım’ın Galatasaray Üniversitesi ekolünden gelmesi ve bölümünden dolay aldığı iletişim ve reklam dersleri kendi girişimlerine model oluşturmak için bir ışık olmuş. Önce ürünleri kendileri kullanmaya başlamışlar sonra bir iş fikrine dönüştürmüşler. Zeynep ve Halit, kendi bebekleri gibi binlerce bebeğin ve yetişkin hastanın çapraz kontaminasyon nedeniyle enfeksiyon kapması, şifa ararken başka hastalıklara yakalanmayla yüz yüze kalmaları onları çok rahatsız etmiş ve işe koyulmuşlar. Girişimleri henüz 6. ayında iken salgının başlamış ve o gün bugündür profesyonel hizmet veren on kişilik uygulama ekibiyle sahadalar. Şimdiye kadar prestijli mağaza zincirlerinden, ATM’lere, kreşlerden ofislere milyonlarca metrekare alanda kalıcı koruma sağlayan dezenfeksiyon hizmeti sundular. DS Damat, Dufy, İTO Cemile Sultan Korusu, Tonino Lamborghini Beds&Linens, Messe Gaggeneau, Merhaba Pastaneleri, Temaş Catering, Aslancık Anaokulu vb gibi birçok okul, iş yerine, evlere, depolara, mağazalara periyodik dezenfeksiyon hizmeti veriyorlar.

Yüzme havuzları gibi hijyenin çok önemli olduğu uygulama alanlarında da yetkin biyologlarla çalışan Pürtem ve Zone Shield® ekibi, ayrıca hava, kara ve deniz araçlarında da hijyen kaplama konusunda iddialı.

Uygulama Yapılan Alanlar Yıkanırsa Ne Olur?

Solüsyonlarla alakalı sıkça merak edilen konuların başında ürünün koruyucu-kalıcı etkisinin yıkanınca geçip geçmediği.  Ambulans örneğinde de bahsedildiği üzere solüsyonlar suya maruz kaldığında etkisini kaybetmiyor. Bunun yanı sıra deterjanla yıkandığında bile kumaşlardaki etkisinin devam ettiği belirlenmiş. Eller su ve sabunla yıkandığından da etki devam ediyor.

Kalıcı Etki, Zamandan ve Paradan Tasarruf

Kalıcı etkili nano-teknoloji dezenfeksiyonun bir diğer ve önemli avantajı işletmeler için düşük maliyeti; daha düşük emek maliyeti ve zamandan tasarruf sağlaması.

Yaşadığınız dünyaya karşı da kendinizi sorumlu hissediyorsanız, bu ürünleri tercih etmelisiniz çünkü anlık dezenfeksiyon yapan kimyasal ürünler, süper mikropların oluşmasını tetikliyor. Kimyasal tekniklerle alkol, klor veya hidrojen peroksit gibi bazlar, mikro organizmalar ile kimyasal tepkimeye girerek onları yok ediyor. Ancak mikro organizmalar zamanla bu kimyasallara karşı direnç geliştirip süper mikroba dönüşürler. Zone Shield® su bazlıdır. Etken maddesi suda uygun optimum oranda seyreltilmiştir. Yüzeye yayılır ve tamamen fiziksel bir etkiyle hijyen sağlar. İçindeki su buharlaştığında etken madde yüzeye tamamen elektrostatik etkiyle tutunarak karbon kılıçlarından oluşan antimikrobiyal moleküler bariyer oluşturur. Görünmez virüslere karşı görünmez kalkan hazır. Yüzeye değen tüm mikro organizmalar bu iğnelere değerek parçalanır. Dolayısıyla kimyasal tepkimeye girmeden tamamen mekanik olarak yok edilmiş olurlar.

Peki Bu ürünler Ne Kadar Masum?

Her ürünün toksikolojik olarak bir değeri olduğunuz biliyoruz. Zone Shield®’in akredite laboratuvarlarca ölçülen toksik değeri, bir portakaldaki değer kadar olduğunu öğrenmek sizi şaşırtabilir. Üstelik çevre dostu bu ürün, doğada tamamen çözünüyor. Birkaç gün kalıcı etkiye sahip nano gümüş içeren dezenfektanlar ise su bazlı olanlar kadar masum değil. Ayrıca Organo Silan bazlı solüsyonlara kıyasen kesinlikle çok çok az kalıcılığı var.

İşletmenizin Rekabet Gücüne Güç Katın

Özellikle insan sirkülasyonu yüksek olan mağazalar, pastaneler, kafeler, restoranlar, marketler, AVM’ler, okullar, sağlık merkezleri, güzellik merkezlerinde müşterilerine sunacakları güvenilir hijyen standartlarıyla rekabet güçlerini de arttırabileceklerini de belirtelim.

Bu mekânlarda insanlar sosyal mesafeye pek dikkat etmeden ve maskelerine gereken özeni göstermeden vakit geçirdikleri için özellikle çalışanlar için yüksek riskli alanlar haline dönüşüyor. Bu ayrıcalıklı dezenfeksiyon hizmeti ile çalışanların güvenliğini önemseyen işletmelerin çalışan bağlılığını arttıracağını öngörebiliriz.

Pürtem, uzun süreli koruyucu dezenfeksiyon yaptığı işletmeleri sertifikalandırıyor. Böylece mekânlardaki güveni görünür hale getirerek firmalara katma değer sağlamayı hedefliyor.

Taklitlere Dikkat- Uygulama Yöntemine Dikkat

Piyasada nano-teknolojik ve uzun süre kalıcı hijyen söylemleri ile vatandaşları yanıltan fırsatçıların da olduğunu duyuyoruz. Tüketiciler, dezenfeksiyon hizmet almadan önce kullanılacak ürünün belgelerini istemeyi unutmamalı.

Dezenfeksiyon uygulamalarında kullanılan sıcak metot dezenfeksiyon etkinliğini düşürüyor. Bu yöntemde gliserin veya başka bir alternatif madde yakılarak dumanın dezenfektan ile karıştırılması sağlanır ve bu duman ortama salınır. Atomizer denilen cihazların kullanıldığı bu yöntemde solüsyonların kimyası bozuluyor ve etkinliği azalıyor. Doğru uygulama yöntemi, sisleme makineleriyle ya da spreyleme yöntemiyle uygulamanın yapılması.

NanoBiyoteknoloji Koruma Teknolojilerinin Vizyonu

Zone Shield® AR-GE Grubunun üzerinde çalıştığı heyecan verici çalışmalar var. Gıdalar için anti-mikrobiyal ambalaj, giyim sektörü için 20 yıkamaya kadar bile koruyuculuğunu sürdüren anti-mikrobiyal kumaş, uzun süre kalıcı korumalı anti-mikrobiyal bebek ürünleri üzerine araştırmalar devam ediyor Ayrıca ürüne-firmaya özel ürün geliştirme çalışmaları da var. Sektörel ihtiyaçlara göre ihtiyaçlarına göre, ürün süreçleri, muhteviyatı, kullanım alanları, nitelikleri (yenebilen- yenmeyen), üretimde veya lojistikte değişen ısı, boya süreçleri gibi birçok değişkeni dikkate alarak Zone Shield®’ten size özel bir ürün geliştirmesi için talepte bulunulması mümkün. Böyle bir ihtiyacınız bulunuyorsa Pürtem ile iletişim kurabilir, işbirliği yapabilirsiniz.

Pürtem Hijyen hastaneler için özel geliştirilmiş Zone Shield® Clinical serisini ve sadece kendilerinde bulunan Zone Shield® filtresi ile tasarlanan I ve C serisi hava temizleme cihazlarını da faydamıza sunuyor.

Gazetemize iliştirdiğimiz 30 gün koruyucu etkili yüzey mendili ile telefon, cüzdan, bilgisayar, kapı kolu, asansör düğmeleri vb aklınıza gelebilecek tüm sık dokunulan yerlerde uygulama yapıp kendinizi koruma altına alabilirsiniz. El ve vücut solüsyonunun maskelere de uygulayarak ekstra koruma sağlanabileceğini belirten Pürtem ekibine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Sorularınız için web sitelerinde gerekli iletişim bilgileri mevcut.

Pürtem Girişimcileri değerli Şalom okuyucularını bu ayrıcalıklı hizmetle işletme ve ürünlerinize değer katmaya davet ediyor. Sağlıkla kalın.

Bu bir ilandır

 

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün