ABD meclis üyeleri Twitter’ı Hamas ve Hizbullah içeriklerini yayınlamakla suçladı

Dünya
30 Ekim 2019 Çarşamba

Geçtiğimiz hafta iki siyasi partiden bir grup ABD’li meclis üyesi Twitter’ı ABD yasalarını çiğneyerek ABD tarafından terör örgütü olarak kabul edilen Hizbullah ve Hamas gibi terör örgütlerinin içeriklerini platformunda yayınlamalarına izin vermekle suçladı.

Temsilciler Josh Gottheimer (Demokrat), Tom Reed (Cumhuriyetçi), Max Rose (Demokrat) ve Brian Fitzpatrick (Cumhuriyetçi) şayet Twitter bu tür içerikleri ABD hükümetinden daha iyi düzenleyebiliyorsa, CEO’su Jack Dorsey’in Kongre önünde ifade vermesinin gerektiğini belirtti.

Eylül ayında Gottheimer, Reed and Fitzpatrick’e yazılan bir mektupta Twitter, platformun terör örgütlerine yönelik bir yer olmadığını belirtişti. Twitter ayrıca mektuba Hamas ve Hizbullah’ın politik kanadı için istisna oluşturan kullanım ilkelerinin bir özetini dahil etmişti.

Gottheimer konuyla ilgili olarak, “Şu an Twitter bir ABD menşeli şirket olarak ABD yasalarını açık bir şekilde Hamas ve Hizbullah da dahil olmak üzere yabancı terör örgütlerini destekleyerek ihlal ediyor. Twitter büyük bir kibir örneği sergileyerek tam anlamıyla ABD hükümetinin terör örgütü tanımına ve terör örgütünü oluşturan unsurlara itiraz etmiş oluyor” dedi.

Gottheimer ayrıca, “Hamas ve Hizbullah da dahil hiçbir terör örgütünün kendisini şiddetin, radikal düşünceler ve nefretle dolu terörün sponsoru olarak tanıtmak için Twitter platformuna erişim hakkına sahip olması için bir neden yoktur. Twitter derhal ABD yasalarına uymalı ve terörle ilişkili bu hesapları ve içerikleri kaldırmalıdır” dedi.

Geçtiğimiz çarşamba günü JNS’ye açıklama yapan bir Twitter sözcüsü terör örgütlerinin sosyal medya platformunda yeri olmadığını ve şirketin “mektupta bahsi geçen siyasi ve askeri gruplar arasındaki farkı ayırt edebildiğini” söyledi. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün