Corbyn partisinde antisemitizm sorunu olduğunu kabul etti

Corbyn konunun doğru bir şekilde ele alınması gerektiğini belirterek, partisi içerisinde ırkçılık karşıtı bir kampanya başlattığı bilgisini paylaştı.

Dünya
24 Temmuz 2019 Çarşamba

İngiliz İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, pazar günü yaptığı bir açıklama ile, her ne kadar muhalif partiler ve medya konunun boyutunu çarpıtıyor olsalar da, partisinin içinde antisemitizmin gerçek bir problem olduğunu ve bunun doğru bir şekilde ele alınması gerektiğini belirterek, partisi içerisinde ırkçılık karşıtı bir kampanya başlattığı bilgisini paylaştı.

Parti üyelerine, partinin internet sitesinde ırkçılık ile ilgili eğitici bilgilerin paylaşıldığı özel bir bölüm açıldığı bilgisini veren bir mektup yollayan Corbyn, “Yahudi nefreti tüm dünyada yükselişe geçmişti. Bizim partimiz de bu zehirden korunamadığından şimdi bu zehri hareketimizden temizlemeliyiz. Partimizdeki bu sorunu bazı medya kuruluşları ve bazı diğer partiler abartıyor ve olduğundan farklı yansıtıyor olsalar da, boyutu ne olursa olsun bizler bu rahatsız edici fakat gerçek olan sorunla yüzleşmeli, az miktarda da olsa bazı İşçi Partililerin antisemit görüşleri olduğunu, daha fazla miktarda İşçi Partilinin ise antisemit davranış ve komplo teorileri ile ilgili fikir sahibi olmadıklarını ve eğitilmeleri gerektiğini kabul etmeliyiz” dedi.

2015 yılında aşırı solcu Corbyn’in başa geçmesinden beri içerisinde antisemitizm barındırmakla suçlanan İşçi Partisi, en son BBC kanalında geçtiğimiz ayın başlarında yayınlanan bir programda konuyu görmezden gelerek geçiştirme çabasında olmakla suçlanmışlardı.

Bir süredir kendi partisinin içinden dahil pek çok taraftan eleştiri alan Corbyn, solcu partisinin içinde antisemitizmin yayılmasına izin vermekle ve partisinin yeni davranış ilkeleri tüzüğüne Uluslararası Soykırım Anma Birliği’nin (IHRA) belirlediği antisemitizm tarifini almayı reddetmekle suçlanıyordu.

İşçi Partisinin internet sitesinde yayınlanan ve “Antisemitizme Yer Yok” başlığı atılan yazıda antisemitizmi yenebilmek için önce antisemitizmin ne olduğunu tanıyabilmeye yarayan bilgiler paylaşılıyor.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün