Robert Kraft, antisemitizmle mücadele vakfı kuruyor

Robert Kraft, Genesis Ödülleri töreninde antisemitizm ile savaşacak bir vakıf kuracağını açıkladı.

Dünya
26 Haziran 2019 Çarşamba

Amerikan futbolu takımı New England Patriots’ın sahibi Robert Kraft, Kudüs’teki Genesis Ödülünü alırken yaptığı konuşma sırasında, antisemitizmle savaşmak amacıyla bir vakıf kuracağını açıkladı.

Kraft bu proje için ödül olarak aldığı 1 milyon dolara ek, şahsi servetinden 20 milyon dolarlık daha bütçe ayırmaya hazırlanıyor. Projenin adı ise “Antisemitizme Karşı Sosyal Medya Mesajlaşma Vakfı” olacak. Projeye, biri Chelsea futbol takımının sahibi Roman Abramoviç olmak üzere, iki kişi de beşer milyon dolarlık destekte bulunacak.

Kraft konuşmasında, “Bu akşam kurulacağını ilan ettiğim yeni vakıf, antisemitizmle dünya çapında verilen savaşı canlandırmak ve bu hedef etrafında vicdan sahibi insanları birleştirmek için bir platform olacak” dedi ve ekledi: “Hayalim, Yahudi toplumlarını hedef alan vahşete son vermek, kampüslerde ve medyadaki tartışmalar arkasına sığınarak İsrail’in var olma hakkını sorgulayan antisemit söylemlerin normalleşmesini engellemek.”

78 yaşındaki Kraft amacının, 18 ila 35 yaş arası gençleri hedef alan, vakıf için 50 milyon dolar fon yaratmak olduğunu dile getirdi. “Sosyal medyada gördüklerinden en fazla etkilenen grup bu gençler oluyor” diye de ekledi.

Kraft ailesi yıllardır sağlık ve eğitim alanlarında, Yahudi cemaatlerine, Hristiyan kurumlarına ve yerel ihtiyaçlara yarım milyar dolardan fazla bağışta bulundu.

6,6 milyar dolarlık net varlığa sahip olan Kraft, Forbes dergisine göre 79. en zengin Amerikalı... Brookline Massachusetts’de dindar bir Yahudi ailede yetişen Robert Kraft, Kraft Grubunun başkanı ve CEO’su. Holdingin spor, üretim ve gayrimenkul alanlarında yatırımları bulunuyor.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün