“Müzakere masasına dönmeye hazırız”

Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas Ramallah’ta yabancı basına yaptığı açıklamada Filistinlilerin İsrail ile müzakere masasına dönmeye hazır olduğunu, ancak iki önkoşulları olduğunu belirtti: İsrail’in Doğu Kudüs’ü işgal ettiğinin ve iki-devletli çözüm vizyonun kabul edilmesi.

Dünya
26 Haziran 2019 Çarşamba

Abbas, uluslararası toplum tarafından meşruluğu tasdiklenmiş, Birleşmiş Milletler’in 2334 no’lu önergesini de içeren koşullar dışında herhangi bir taleplerinin olmayacağını iletti.

Abbas, “Beyaz Saray’a gideceğim ve ABD Başkanı Donald Trump ile başladığım görüşmeye devam edeceğim” dedi. Abbas, Trump’la ilk görüşmesinde ABD Başkanı’nın iki devletli bir çözüm vizyonundan bahsettiğini ve kendisine “Tek devletli bir çözümü kabul etmeyeceğim çünkü tek devlet apartheid devleti olur” dediğini belirtti. Abbas, Başkan Trump’ın ilerleyen zamanlarda bu görüşünden tersi bir görüş savunmaya başladığını belirtti.

Bununla birlikte, Abbas mevcut ABD yönetimi ile soğuk bir ilişkisi olmasına karşın, Filistin Yönetimi’nin Washington ile güvenlik meseleleri konusunda koordineli çalışmalar yürütmeye devam ettiğini de hatırlattı. Abbas, “ABD yönetimi ile aramızdaki - CIA ile aramızdaki - güvenlik koordinasyonu devam etmektedir ve bunu söylemekten çekinmiyoruz. Güvenlik koordinasyonu dünyada terörizmle savaşmak içindir. Bizler de dünyada terörle savaşmak isteyen halkların başında geliyoruz. Bu nedenle yalnızca ABD yönetimi ile değil, dünyadaki 83 devletle de bu konuda anlaşmalarımız var. Bu anlaşmaları sürdürüyoruz çünkü terörizm insanlığın düşmanı” dedi.

Abbas açıklamasına İsrail ile Filistin Özerk Yönetimi arasındaki güvenlik koordinasyonunun da aynen devam ettiğini söyleyerek son verdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün