ABD’de sinagog güvenliği için 75 milyon dolarlık bütçe tasarısı

ABD’de iki senatör, iki partinin ortaklaşa desteklediği bir tasarı ile başta sinagog olmak üzere diğer dini ve kültürel kurumların güvenliği için bütçe ayrılmasını istedi.

Dünya
22 Mayıs 2019 Çarşamba

Ohio eyaletinin Cumhuriyetçi Senatörü Rob Portman ve Michigan eyaletinin Demokrat Senatörü Gary Peters’ın, Cuma günü, ‘Din ve Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşları Terörizmden Koruma Yasası (ya da S. 1539) adı altında sundukları tasarı, 2020-2024 seneleri arasında, ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın Güvenlik Sağlama Programına, yılda 75 milyon dolar vermeyi teklif ediyor. 

75 milyon doların, 50 milyonluk kısmı, yüksek riskli şehir merkezlerinde yer alan kurum ve binalarda, 25 milyon doları ise bu kategorinin dışında kalan yerlerde kullanılacak. Tasarıya göre gelen para yardımı, güvenliği arttırmak adına kurumun binasını daha güvenli hale getirmek, personeli eğitmek ve bunu sağlamak için neye ihtiyaç varsa kullanılacak.  

Portman yaptığı açıklamada, “Sinagoglar, dini ve kültürel kuruluşlar ile kâr amacı gütmeyen organizasyonların sahip olabileceği kaynak ve eğitimle, Kongre, son zamanlarda gittikçe daha çok görmeye başladığımız bu gereksiz şiddetle ilgili bir şey yapmış olacak... Daha önce defalarca söylediğim gibi, vatandaşlarımıza karşı nefretin ve bağnazlığın yeri yoktur. Ülkemizde gördüğümüz tehdit ve saldırılar aslında değerlerimize yapılan saldırılardır. İki partinin de tasarısı Ohio’da ve tüm ülkemizde, dini ve kültürel kuruluşları korunmasında yardımcı olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün