El Cezire, Holokost videosu nedeniyle iki muhabiri görevden aldı

El Cezire, Holokost’la ilgili yayınlanan video nedeniyle iki muhabirini görevden uzaklaştırdığını açıkladı. Görevden alınan kişilerin isimleri belirtilmedi.

Dünya
22 Mayıs 2019 Çarşamba

Katar merkezli El Cezire medya grubu, geçtiğimiz Pazar, Holokost’un kapsamının Yahudiler tarafından saptırıldığını iddia eden videonun yayınlanmasından sorumlu iki muhabirini görevden uzaklaştırdı.

Medya grubunun internet üzerinden hizmet veren AJ’ Arabic sitesinde yayınlanan söz konusu videoda Nazilerin altı milyon Yahudi’yi öldürdüğü ‘anlatısının’ Siyonist hareket tarafından benimsendiği iddia ediliyordu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan yayın kuruluşunun Dijital Bölüm Başkanı Dr. Yaser Bishr, Arapça yayınlanan videonun internet sitesinden kaldırıldığını, kuruluşun yayın politikası ve standartlarını kesinlikle ihlal ettiğini vurgulayarak, “El Cezire söz konusu çirkin ve saldırgan içeriği tamamen reddetmektedir. Medya kuruluşumuz bu tür içeriklere hiçbir platformunda müsamaha göstermeyecektir” dedi.

Hem internet sitesinde hem de sosyal medyada yayınlanan video, Holokost’un tarihini sorgularken, Yahudileri İsrail Devleti’nin kurulması için Avrupa’daki Yahudi cemaatlerine yönelik katliamları kullanmakla suçladı ve Siyonizm’in bizzat Nazi ideolojisinden türediğini öne sürdü.

Muhabir Muna Hawwa videoda, “İsrail Holokost’un en büyük kazananıdır ve Nazilerin gerekçelerini Filistinlilerin yok edilmesi için fırlatma rampası olarak kullanmaktadır” diyordu.

Medya kuruluşundan yapılan açıklamada El Cezire’nin Dijital İçerik Direktörü Dima Khatibsaid videonun, mecburi olan gözetimden geçmeden hazırlandığını kabul etti. Bu nedenle tüm iş akışlarının yeniden gözden geçirilerek tüm prodüksiyonların her zaman kurallara uygun editoryal denetim ve gözetimden geçtiğinden emin olmak için gerekenin yapılacağını belirtti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün