ABD Antisemitizmle Mücadele Temsilcisi Yahudi nefretine karşı savaşmakta kararlı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Antisemitizmle Mücadele Özel Temsilcisi Elan Carr, ABD ve Avrupa’da artış gösteren Yahudi nefretine karşı savaşmaya yemin ettiğini belirtti.

Dünya
27 Şubat 2019 Çarşamba

5 Şubat’ta Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından görevine atanan Carr, ilk defa yeni görevinde bir Yahudi organizasyonuna katılım gösterdi. 45. yıllık Büyük Amerikan Kuruluşları Başkanlar Konferansında söz alan Carr, antisemitizm vebası ile savaşma için yol haritasını ve stratejisini anlattı.

Elan Carr öncelikle hiçbir ideolojiye ve görüşe imtiyaz sağlamayacaklarını, hangi ideolojinin ardına sığındığına bakılmaksızın Yahudi nefretine karşı çıkılacağını vurguladı.

İkinci olarak, müttefiklere ve dostlara destek verileceğini belirtti. Carr antisemitizmin baş gösterdiği her toplumda kökten yozlaşma getirdiğini; ABD’nin müttefikleri arasında bu durumu anlayan liderler olduğunu, bu liderlerin özellikle Avrupa’nın geleceğinin tehlike altında olduğunu ifade ettiklerini dile getirdi.

Carr üçüncü adım olarak anti-Siyonizm ve antisemitizm arasında bir fark olduğu fikrini yıkmak istediklerini bildirdi. Elan Carr, antisemitizmin 1948’de İsrail’in kuruluşu veya Herzl ile başlamadığını, Tanrı’nın İsrailoğullarına İsrail topraklarını veren Leh Leha Peraşası ile başladığını söyledi.

 Irak savaşı gazisi olan Carr, ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Pompeo’nun kendisinden bu mücadeleyi bir askeri kumandan gibi yürütmesini istediğini, mücadelede kendisine tam destek verdiklerini belirtti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün