Antisemitizm yüzünden İngiliz İşçi Partisi üyelerini kaybediyor

İngiliz İşçi Partisinin parlamentodaki eski temsilcisi ve ünlü yazar, Ian Austin de partisinden ayrıldı.

Dünya
27 Şubat 2019 Çarşamba

Ian Austin son günlerde antisemitizm sebebiyle İşçi Partisinden istifa eden dokuzuncu milletvekili oldu. Austin BBC’ye yaptığı açıklamada parti liderlerinin Yahudilere karşı duyulan nefret sorununu ele alma konusunda başarısız olduğunu ve partiyi dar görüşlü bir tarikata çevirdiklerini belirtti.

Geçtiğimiz hafta, Londra Üniversitesi akademisyenlerin, 2017 tarihli ‘Günümüzün Sol Antisemitizmi (Contemporary Left Antisemitism)’ kitabının yazarı David Hirsh, 18 yaşından beri üyesi bulunduğu İşçi Partisinden ayrıldığını açıkladı. Hirsh, 2015 yılında Corbyn partinin başına geçtiği zaman, Facebook sayfasına, “Jeremy Corbyn’in bir sonraki başbakan olmasını istemiyorum,” diye yazmıştı.

Hirsh, Corbyn için “Antisemit politikalara öylesine bağlı ki, partinin ana çatısına getirdiği antisemitizm kültürü konusunu ele almakta oldukça başarısız oldu” yorumunu yaptı.

‘İşçi Partisinin Yahudi Sesi’ grubu geçtiğimiz hafta Corbyn’i destekleyen “Jeremy Corbyn’in İşçi Partisi antisemitizmle savaşta çok önemli bir müttefiktir” başlıklı bir mektup yayınladılar.

‘İngiliz Yahudiliğinin Liderleri’ grubu ise Corbyn’in yönetimindeki bir hükümeti ‘varoluşsal bir tehdit’ olarak adlandırıyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün