Fransa antisemitizme karşı ayakta: ‘ÇA SUFFİT’ / YETER ARTIK!

Fransa’da son dönemde artan antisemit saldırılar ve hafta sonu gerçekleşen sarı yeleklilerin yürüyüşünde Yahudi bir filozofa yapılan sözlü saldırılar, ülkede aynı gece binlerce kişiyi sokaklara döktü. Başta Paris olmak üzere, Fransa´nın Marsilya, Bordo ve Nantes dahil 60 farklı şehrinde protesto gösterileri düzenlendi.

Dünya
20 Şubat 2019 Çarşamba

14 partinin çağrısı

Fransa’da 14 siyasi partinin ortak çağrısı ile 19 Şubat Salı akşamı ‘antisemitizme hayır’ yürüyüşü düzenlendi.

Sosyalist Parti lideri Olivier Faure, protesto gösterileri düzenlenmesi için ilk çağrısını geçen hafta Twitter üzerinden yapmıştı. Ardından gösterileri siyasi partiler, sendika ve dernekler bir araya gelerek organize etti.

Paris’te 20 bin kişi

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen gösteride Başbakan Edouard Philippe'in liderliğinde hükümetin büyük çoğunluğu yer aldı. Gösterilere eski cumhurbaşkanları François Holland ve Nicolas Sarkozy de katıldı.

LePen katılmadı

Yürüyüşte üst düzey birçok isim yer alırken Marine Le Pen’in partisi ise yaptığı bir açıklamada, 30 yıldır Fransa’da yaygınlaşan İslamcı harekete karşı bir tavır sergilemeyen, hatta onları cesaretlendiren siyasi liderlerle beraber yürümeyeceklerini açıkladı. Bunun yanı sıra parti antisemit saldırıların kurbanları için ayrıca bir anma töreni düzenleyeceklerini belirtti.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün