Linda Sarsour, Kadın Yürüyüşü’nün Yahudi üyelerinden özür diledi

Kadın Yürüyüşü hareketinden Filistinli aktivist Linda Sarsour, hareketin Yahudi üyelerine zarar getirecek şekilde antisemitizme karşı duruşunu sergilemekte gecikmesi sebebiyle özür içeren bir açıklama yayınladı.

Dünya
28 Kasım 2018 Çarşamba

Açıklamada Sarsour, “Değerlerimizi ve antisemitizmle savaşımızı anlatırken daha hızlı ve net olmalıydık. Pişmanlık duyuyoruz. Hareketimizde yer alan herkes bizler için kıymetlidir. Buna müthiş Yahudi ve LGBTQ üyelerimiz de dahildir. Sebep olduğumuz zarar için derin bir üzüntü duyuyoruz. Siz görüyor, sizi seviyor ve yanınızda savaşıyoruz” dedi.

Kadın Yürüyüşü hareketi 2017 yılında ABD Başkanı Donald Trump aleyhinde sayısız toplu protesto yürüyüşleri düzenlemiş, o zamandan beri de kadınların hakları konusunda öne çıkan liberal aktivist grup olarak dikkat çekmişti. Hareket en son, hareketin eş başkanı Tamika Mallory’nin adının antisemit Louis Farrakhan ile anılmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Geçtiğimiz şubat ayında antisemit söylemleri bolca kullandığı bir konuşmasının ardından Farrakhan ile çektiği bir fotoğrafı paylaşan Mallory eleştiri oklarına maruz kalınca Kadın Yürüyüşü hareketi, “Din adamı Farrakhan’ın Yahudiler, eşcinseller ve trans bireyler ile ilgili sözleri Kadın Yürüyüşü hareketinin birleştirici prensipleri ile örtüşmemektedir” şeklinde bir açıklama yayınlamıştı.

Sarsour da açıklamasında Yahudi cemaati ile daha iyi bir ilişki içinde olmak istediklerini belirtirken, “Yahudi cemaati ile daha iyi ve derin bir ilişki kurmaya niyetliyiz. Hareketimize dahil edilmediğini hisseden her cemaatle ilişkilerimizi derinleştirmeye açığız. Bizler herkesi kucaklayan bir alan yaratmak istiyoruz” dedi.

Sarsour Amerikalı Yahudileri arasında kutuplaşma yaratan bir karakter olarak görülüyor. Bazı sağcı ve merkezdeki Yahudiler kendisinin Siyonizm karşıtı eylemlerine dikkat çekiyor.

Diğer yandan geçtiğimiz hafta Amerika Yahudi Komitesi Sarsour’u, bir konuşmasında, ilerici olma kisvesi altında aslen her zaman İsrail’e olan sadakatlerini demokrasi ve konuşma özgürlüğünün önüne koyan insanları’ eleştirirken, aslında tarihi bir iftira olan Yahudilerin ikili sadakatleri olduğu fikrini tekrarladığı iddiasıyla kınamıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün