İyi hisset

Violet ALALOF Köşe Yazısı
20 Ocak 2016 Çarşamba

Bizim koçlukta en çok sorduğumuz sorulardan bir tanesi ‘Ne hissediyorsun?’ dur.

Ne düşünüyorsun diye pek sormayız. Çünkü zaten yeterince düşündüklerimiz üstüne bir dünya kurarız. Bir şeylerin tam olmadığını hissetsek de düşündüklerimizi yerine getirmeye çalışırız.

İyi de düşündüklerimizin içinde neler var? Onlar sadece bize mi ait? Orada anamın, babamın, öğretmenlerimin, komşumun, toplumun, dünyanın düşündükleri de yok mu? Hepsi bana mı ait zannediyorum? Doğduğum günden beri bana aktarılanlar yok mu benim zannettiğim? Bana inandırılan inançlar yok mu inanmadığım? Bana söylenilen tavsiyeler yok mu uymak istemediğim?

Ve sürekli bunları içimde duymak yok mu benim zannettiğim?

Oysaki his öyle midir? O bana aittir. “Ne hissediyorsun” sorusunda o anda içime dönüp bakmak vardır. Bedenimi, ruhumu yoklamak vardır. İçimde neler oluyor gözlemlemek vardır. Düşündüklerimi gerçekleştirip yine de iyi hissetmeyebilirim. Çünkü içimde bir şey benim için doğrusunun o olmadığını biliyordur. O yüzden iyi hissetmiyorumdur.

Ne düşündüğüne çok odaklanmak ne hissettiğini bile anlamamanı sağlayabilir. İlk zamanlar hislerle bağ kurmak çok ta kolay olmayabilir. Kendinize mümkün olduğunca “Şu anda ne hissediyorum?” sorusunu sordukça kendinizle bağınızı kuvvetlendirirsiniz.

Ruhun bizle konuşma şekli hislerdedir. Bir şeyi düşünürken bana iyi hisler vermiyorsa “yolun bu değil, düşüncelerine dikkat et !” demesidir. Başka bir şeyi düşünürken iyi hissediyorsam, içim açılıyorsa “işte bu, yürü git!” demesidir.

Ve bence bu dünyada esas işimiz ‘iyi hissetmek!’ … Evet, evet yanlış duymadınız…

İyi hissetmek o kadar geniş bir tanım ki… İyi hissedenin içinde barış vardır. İçsel çatışmaları çözmüştür. İçindeki savaşı sona erdiren, kimseyle savaşmaz.

İyi hisseden etrafına da iyi hissetmeyi bulaştırır. İnsanlar arının bala üşüşmesi gibi onunla olmak ister. Onun yanında olmak insanın kendini iyi hissetmesini sağlar.

İyi hisseden başkalarına daha çok yardım eder. Bunu istediği için yapar. İçinden sevincini, parasını, zamanını, bilgisini paylaşma isteği gelir.

İyi hissetmek çok yüksek bir enerjidir. İyi hisseden bir kişi iyi hissetmeyen 1000 kişiyi dengeler. Aydınlıktır.

İyi hissetmek sorun ne olursa olsun daha çabuk netleşmemizi ve çözüme gitmemizi sağlar.

Herkesin iyi hissetmek için yapacağı şeyler farklıdır. “Bana kendimi ne iyi hissettirir?” sorusuna vereceğiniz cevapları hayatınızda daha çok uygulayın.

Dünyamız iyi hissetmek istiyor! Daha çok iyi hisseden bireylere ihtiyacımız var…

Bu bizim görevimiz…