Hayal etmenin gücü

Burada esas konu “Ne olursa olsun, istediğimi gerçek kılmak için bir yol bulacağım”a olan inancımızdır.

Violet ALALOF Köşe Yazısı
3 Mayıs 2017 Çarşamba

‘Hayal etmenin gücü’nü görmek adına yapılan bir çalışma var. Basketbolda başarıyı ölçmek için katılımcıları üç gruba bölmüşler. Birinci grup belli bir süre boyunca her gün basketbol egzersizi yapmış. İkinci grup aynı sürede hiçbir şey yapmamış. Üçüncü grup ise aynı süre boyunca her gün odaklanarak çok iyi basketbol oynadığını hayal etmiş. Bu sürecin sonunda yapılan testlerde en iyi basketbol oynayanların üçüncü gruptan çıktığı bulunmuş.

Bu yapılan çalışma bize pratik yapmamanın başarıyı getirmeyeceği gibi, sadece pratik yapmanın da başarıyı getiremeyeceğini söylüyor. Çalışmaktan daha güçlü olan ise ne istediğimize odaklanarak, sonucu sürekli olarak ve kesin bir inançla hayal ediyor olmak.

Benim hayatımda olmasını çok istediğim, uzun yıllar olmasını hayal ettiğim ve zamanı gelince de olması için elimden geleni yaparak hayalimi gerçek ettiğim önemli olaylar var. Sizlerin de vardır.

Burada esas konu “Ne olursa olsun, istediğimi gerçek kılmak için bir yol bulacağım”a olan inancımızdır.

Nasıl yapacağımızı bilmiyor olabiliriz ve bilmek zorunda da değiliz; ancak nasıl yapacağımızı ne olursa olsun bulacağımıza dair inancımız önemlidir. Bu inanç bir olasılık olarak değil, gerçek bir kesinlik olarak bizde varsa dağları yerinden oynatabiliriz.

Hedeflerinize ulaşmak odaklanmak ve tekrar gerektirir. Hepimiz bir şeyler istiyoruz, ancak istediğimiz şeylere ne kadar sıkı bağlanıyoruz. Olmasını istediğimiz şeyin hayalini, olmuşçasına, her gün kendimize yaşatıyor muyuz? O hayal oluştuğunda hissedeceğimiz duygunun farkında mıyız? İstediğimizi hayal ettiğimiz zaman oluşan duygunun içine girip onu iyice yaşıyor muyuz? Hatta günümüze bize çok iyi gelen bu duyguyu yaşayarak başlıyor muyuz? Ne olursa olsun istediğimizi oluşturmak için bir yol bulacağımıza inanıyor muyuz? Zamanı gelince bütün koşulların bu isteğimizin yerine gelmesi için oluşacağına adımız gibi emin miyiz? Yoksa süreç içinde inancımız azalıyor, başka yollara sapıyoruz, moralimiz bozuluyor mu?

Hadi bu yazı bir milat olsun… Uzun zamandır olmasını çok istediğiniz, hayat kalitenizi çok yükselteceğine inandığınız, gönlünüzün çok istediği, kalbinizin içine aldığı ama bir türlü olmadığı için ona ve kendinize olan inancınızı kaybettiğiniz, kısmet değilmiş dediğiniz, başka yollara size heyecan vermese de saptığınız durumunuzu şu an değiştirmeye var mısınız? Hayalinizi tekrar ele alın. Bu defa ne olursa olsun hayalinizin gerçek olması için mutlaka bir yol bulacağınıza inanarak ele alın. Doğru vakit geldiğinde kesinlikle olacağına inanarak ele alın. Her gün istediğinizi hayal edin. Olmaması sizi üzmesin, tam tersine onu hayal etmek sizi heyecanlandırsın, keyiflendirsin. Bu sürecin keyfini çıkarın. Olmuş gibi hissedin. Ve sonra bakın bakalım neler olacak?

Hayat siz karar verip, inanınca isteklerinizi gerçek kılmak için sizinle beraber çalışırmış…

Gönlünüzden geçenlerin gerçek olması dileğimle…