Beki Bennun’un imzası BB ART STUDİO’ya taşındı

Bugüne dek beş kişisel sergiye imza atan resim sanatçısı Beki Bennun, BB Art Studio ile tüm çocukların birer küçük sanatçı olma potansiyellerini ortaya koyan bir mekân yarattı

Miryam ŞULAM Sanat
5 Aralık 2012 Çarşamba

Resme olan tutkusu çocukluk yıllarında, kadınları eski zaman kıyafetleri içinde çizmekle başlayan Beki Bennun, resim çalışmalarına 1985 yılında Mahir Güven’le başladı. Önceleri Ressamlar Derneği Başkanı Sevim Gürsoy Tunçyıldız, ardından Güler Çakır ile karakalem, suluboya ve yağlıboya çalıştı; 96 yılından beri de sanatsal işlerine hiç ara vermeden devam ediyor. Dönem dönem bale, heykel ve kuş temalarından esinlenerek, kompozisyonlar yapan ve Ressamlar Derneği üyesi olan Bennun, birçok karma ve beş kişisel sergi dışında Dernek üyeleri ile Viyana’da gerçekleşen bir resim etkinliğinde de yer aldı.

BB Art Studio’yu açma fikri nasıl gelişti?

Çocuklar hayatımızdaki en büyük öğretmenlerimizdir ya, onlar benim yaşamımda ayrıca en büyük şansım! Bu fikir aslında, 26 yaşındaki kızım Fiona’dan çıktı. Çocuklarla iletişim kurmayı her zaman çok sevmişimdir. İki yaz arka arkaya Burgazada’da, Koloni’deki çocuklara gönüllü resim dersleri verdim ve bundan büyük keyif aldım. Bir gün kızım: “Anne, madem çocuklarla vakit geçirmeyi bu kadar seviyorsun, neden bir atölye açıp küçüklere resim dersi vermiyorsun?” dedi. İşte bu fikir beni aldı götürdü. Zamanlama çok doğruydu. Bu motivasyonla, resme ve boyalara olan aşkımı çocuklarla paylaşmaya, onlara bu tutkumu aşılamaya karar verdim. BB Art Studio, çok kısa bir süre zarfında gerçeğe dönüştü. Mayıs 2012’den beri, atölyemde çocuklarla çok özel workshoplar ve resim çalışmaları yapıyoruz.

Bu atölyenin çocuklara yönelik misyonu nedir?

Atölyede, çocuklara resim ve el becerilerini geliştirici faaliyetler yaptırıyorum. Amacım çocuklara kendi renkli iç dünyalarını, yaratıcılıklarını dışa vurmalarını ve resme aktarmalarını sağlamak. Kısıtlamadan, sadece yönlendirilerek öğrenmeleri ve özgürce çalışarak yarattıklarından keyif almaları çok önemli. Aksi halde sanattan soğuyabilirler. Çocuk sanatla iç içe olunca zihinsel ve kişisel yeteneği gelişiyor. Kendilerini resimle ifade etmelerini, özgüven kazanmalarını ve eğlenerek öğrenmelerini amaçlıyorum.

Studio’da hangi yaş gruplarıyla ne tür çalışmalar var?

Dört ile yedi yaş arası ve sekiz ile on iki yaş arası çocuklar olmak üzere iki grup halinde çalışıyoruz. Küçük yaş grubuyla, akrilik ve guaş boyalarla kolaj, baskı, renk ve desen çalışmaları, el becerilerini geliştirici kesme, obje boyama, kağıda ve tuvale transfer gibi çalışmalar yapıyoruz. Büyük yaş grubuyla, guaş ve akriliğe ilaveten tuval üzerine yağlı boya resim çalışmaları da yapıyoruz.

Aileler çocuklarının gelişimini nasıl takip ediyor?

Atölye çalışmalarımızı blog sayfamda yayınlayarak annelerin, çocuklarının çalışmalarını daha yakından takip edebilmelerini amaçlıyorum. Ayrıca, atölye çalışmalarındaki gerekli tüm malzemeler, atölye tarafından temin ediliyor.

Yuvalarla da çalışıyor musunuz?

BB Art Studio’da, yuvalarla günübirlik atölye çalışmaları yapıyoruz. Bazı yuvalar aylık olarak geziler ve çalışmalar düzenliyor. Bu şekilde birkaç yuva ile ortak sanat günleri gerçekleştirdik.

BB Art Stüdyo’da başka neler oluyor?

Belirli günlerde çocuklara ve ailelere yönelik sanat üzerine günlük workshoplar düzenliyoruz.

Ayrıca, buradaki atölye çalışmalarımızla ilgili olarak dönem sonunda bir sergimiz olacak. Sanatçı çocuklarımız, eserleriyle birlikte, aileleri ve arkadaşlarına kendi hayal dünyalarını ve yaratıcılıklarını sergileme imkanı bulacaklar.

 

MUTFAK ATÖLYESİ PROJENİZ DE VARMIŞ…

Hamurla oynamak, çocukların genelde çok severek ve eğlenerek oynadıkları bir oyun. Mutfakta annelerine yardım etmeyi seven çocuklar da çoğunlukta. Mutfak Atölyesi, bir yandan anne veya baba ve çocuk birlikte değişik şekillerde bisküvi ve kurabiyeler yaparken bir yandan da kaliteli zaman paylaşımını hedefliyor. Böylece çocuklar hem yaratıcılıklarını geliştirecek hem de velileriyle eğlenceli ve keyifli dakikalar geçirecekler. Sonunda da kendi kurabiyelerini hep birlikte afiyetle yiyecek ve evdeki diğer aile bireyleriyle de paylaşmak üzere eve götürecekler.

 

Atölyeniz aynı zamanda galeri olarak da kullanılabiliyor mu?

Evet, tabii. Bu atölye, sanatla ilgili her küçük çaplı sergiye galeri olma potansiyelini de taşıyor. Resim, takı ve benzer bir sergi açmak isteyenleri mekânımızda ağırlıyoruz.

Bu yeni ve çok amaçlı resim atölyesi, küçük çocuklar için yaratıcı bir mekân sunmasının ötesinde doğum günü partileri için de alternatif bir yer oluşturuyor. Çalışma günleri ise perşembe ve cumartesi olarak belirlenmiş.

Daha fazla bilgi için:

www.bekiartstudio.blogspot.com