“Yaşadığınız özel anlar, geleceğin hatıraları” Memories Album Design

Bugün resim çekmek için dijital kameralar ve cep telefonlarımızı bile kullanıyoruz. Bu fotoğraflar çoğu zaman bilgisayarımızın bir dosyasında unutulup gidiyor. Hâlbuki yaşanan an’lar değerlidir ve artık bazı özel hatıraları albümlerde canlı tutma zamanıdır.

Miryam ŞULAM
8 Haziran 2011 Çarşamba

 Memories Albüm Design eşsiz ve modern albüm tasarımlarında günün trendini yansıtmakla kalmıyor; daha iyisini bile sunuyor.

Kim mi bunu yapanlar? İşte hemen tanıştırıyorum:

Yonit Kaspi: İsrail’de doğmuş, büyümüş. 25 yaşında İsviçre’deki Lozan Otelcilik İşletme Üniversitesi’nden mezun olmuş. Her yaz, Burgazada’ya ailesinin yanına gelirmiş. 2002 yılında, İstanbul’da Av. M. Cem Kaspi ile evlenerek yeni bir hayat kurmuş. Bugün Emma ve Mila adında iki kız annesi. Bir yıl boyunca ARI Hareketi’nde çalışıp bir yandan Türkçesini geliştirmiş; diğer yandan ülkemizin politik, sosyal ve uluslararası ilişkileri konusunda tecrübe edinmiş. 2003’te İhtiyarlar Yurdu Catering’in başındaymış. Dönemin rahmetli Başkanı Moiz Aziz’den gördüğü içtenliği bugün hala unutmamış. Ayrıca, bir yıl sonra, bir kâğıt firmasında satış müdürü olarak beş yıl çalışmış.

Sandy Zimber:  Türkiye’de doğmuş, iki yaşında ailesiyle İsrail’e göç etmiş. O günden beri Yonit’le arkadaşlığı sürüyor. Onun da iki kızı var: Noa ve Maya. Üniversitede işletme ve alternatif tıp okumuş. Özel bir hastanede bir yıl akupunktur, beş yıl boyunca da bir bankanın pazarlama bölümünde çalışmış. 30 yaşında artık gerçekten sevdiği bir şeyleri yapma zamanı geldiğine inanmış. Albüm tasarımı fikri, ikisinin de evlendiği yıl ortaya çıkınca, birlikte iş yapma hayalleri de gerçek olmuş.

Röportajı Yonit Kaspi’yle Kemer’deki ofisinde gerçekleştirdik. İsrail’de yaşayan Sandy Zimber de bize skype aracılığıyla katılacaktı ancak son anda kısmet olmadı.

Nasıl biraraya geldiniz?

Sandy benim bebeklik arkadaşım. O İsrail’e 1,5 yaşında geldi. Birlikte aynı okula gittik, her yaz beraber Burgaz’a gelirdik. Arkadaşlığımız ben İsviçre’ye gittiğimde de devam etti. Her zaman konuştuğumuz gibi, ortak bir hayalimizi nihayet gerçekleştirmeye karar verdik. Bu işin Türkiye’de bu kadar kapsamlı ve net yapılmadığını fark edince bu açığı kapamak üzere kollarımızı sıvadık. Bu işe küçük çapta başladık ancak o kadar büyük bir ihtiyaçmış ki, bebeğimiz hızla büyüyor.

İstenen duyguya göre özel albüm tasarımı yapıyorsunuz. Nasıl bir sistemle çalışıyorsunuz?

Hem bireysel hem de profesyonel fotoğrafçılarla çalışıyoruz. Tek yapılması gereken bize görüntülerin verilmesi. Şablon kullanmadığımızdan, her albümü sıfırdan tasarlıyoruz. Görüntüler gerçek fotoğraf kâğıdına basılarak, solmaya dayanıklı bir şekilde üretiliyor. Kesik yeri olmadan, çizim ve katlanabilen sistemle yaratılan görüntüler albümlerimizde kesintisiz bir görüntü sağlıyor. Fotoğraf kareleri sayfanın bir ucundan diğer sayfanın sonuna kadar nehir gibi uzanabiliyor. Bunun adı panoramik ciltleme. Bir de dijital ofset baskı tekniği var ki, müşterinin arzusuna göre tercih edilebiliyor.

Bu konuda özel bir eğitim aldınız mı?

İki sene önce bu işe başlamaya karar verdiğimizde, Sandy İsrail’de, ben burada Photoshop & Grafik Tasarım ve Pazarlama & Reklamcılık gibi sertifikalı eğitimlere katıldık.

Bu albüm tasarımlarının ortak amacı nedir?

Amacımız, resimlerdeki hikâyeyi duygusuyla birlikte yansıtmak. Canlı tutmak istenilen anılara uygun, değişik tasarımlar yaratıyoruz. Kişiye veya aileye özel albümlerimiz, bazen bir hayat hikâyesini, bazen bir doğumu, doğum gününü, bir düğünü, evlenme yıldönümünü, tatili ya da unutulmaması istenen herhangi bir güzel anı kapsayabilir.  

Memories Albüm Design bir ‘albüm tasarım stüdyosu’ ve her albüm bir sanat eseri. Tasarımdan önce ne gibi hazırlıklar yapıyorsunuz?

Biz, kişiye özel her albümü önce tasarlıyor, sonra bastırıyor ve ciltleyerek son haline getiriyoruz. Tasarımdan önce, görüntüleri bir CD, sabit sürücü veya FTP olarak alıyoruz. İçlerinden en uygun kareleri seçiyoruz. Albüm içeriğini tasarlarken isteğe göre hikâyesini de fotoğrafların arasına yazıyoruz. Tasarım taslağını hazırladıktan sonra müşteriyle birlikte yeniden gözden geçirip varsa eğer, gerekli değişiklikleri konuşuyoruz ve albümü baskıya gönderiyoruz.

Kullandığınız materyaller neler?

Albümlere her tip dijital ve ofset baskı sağlayabiliyoruz. Albüm kapaklarımız ve ciltleme için üstün kalite ve sürekli yenilenen materyaller seçiyoruz. İç sayfalarında, parmak izlerine karşı koruyucu olduğu gibi; çizik, hafif su dökülmeleri ve basit ev kazalarına da dayanıklı özel bir teknik uyguluyoruz. 

Albüm boyutları standart mı?  

Çeşitli renk, tip ve boyutlardaki albümlerimizin tümü 30 arkalı önlü sayfa içerir. Çok farklı kapak seçeneklerimiz de var.

Farkınız?

İkimiz de yaratıcılığımıza ve hızlı çalışma stilimize güveniyor, bize başvuranlara yüzde yüz memnuniyet garantiliyoruz. Albümlerimizle anılar sonsuzlaşıyor.  Bu albümleri büyük bir özenle yaratıyoruz çünkü herkes kıymetli resimlerinin nazikçe işlenilip, yaşam boyu dayanıklı olmasını ister. İstemek sizden; hayat boyu kalacak eşsiz şık ve güzel bir anı yelpazesi sunmak bizden!

http://www.facebook.com/pages/MEMORIES-ALBUM-DESIGN-PRINT/104220732963925