Barış uzakta

İsrail – Hamas Savaşında beş ayı aşkın bir süre geride kalırken, ateşkes ve İsrailli rehinelerin geri dönmesi için verilen çabalar henüz sonuçsuz.

Dünya
20 Mart 2024 Çarşamba

“Felaket düzeyinde açlık”

BM Genel Sekreteri Guterres, Gazzelilerin korkunç düzeyde açlık ve acıyla yaşadığını belirtti.

Sivillere yönelik koşulların korkunç olduğunu belirten Guterres, ‘felaket düzeyinde açlık’ uyarısı yaptı. Özellikle Gazze’nin kuzeyinde mayıs ayına kadar herhangi bir zamanda kıtlık yaşanacağının öngörüldüğünü belirten Guterres durumu “insan yapımı bir felaket” olarak değerlendirdi ve durdurulabileceğini belirtti.

Filistin Yönetimi: “Yaşananlardan Hamas sorumlu”

Batı Şeria’da yönetimi elinde bulunduran Filistin Yönetimi ve El Fetih Partisi, Gazze’de yaşananlardan dolayı Hamas’ı suçladı. “Filistin halkına sıkıntıdan başka bir şey getirmeyen ve onlar için hiçbir şey başaramayan Hamas” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada Hamas, Gazze’ye ‘işgali’ yeniden getirmekle suçlandı.

İsrail’de on binler her hafta meydanlarda

Hamas tarafından kaçırılan İsrailli rehineler için gösteriler de devam ediyor. Cumartesi akşamı on binlerce İsrailli Tel Aviv ve Kudüs sokaklarını doldururken, Netanyahu hükümetine ve savaş kabinesine istifa çağrısı yapıldı. Gösterilerde ayrıca artan askeri personel ihtiyacının karşılanabilmesi için ultra-Ortodoks Yahudilerin orduda görev almalarının zorunlu hale getirilmesi gündemde.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün