İsrail 2023 Dünya Mutluluk Listesinde 5. sırada

İsrail çarşamba günü açıklanan 2024 Dünya Mutluluk Listesinde 5. sırada yer aldı. Ancak listenin 7 Ekim saldırılarından önce hazırlandığı açıklandı.

Dünya
21 Mart 2024 Perşembe

Listeyi hazırlayan yetkililer, sıralamanın 143 ülkede içinde 3 yıllık bir ortalamaya (2021-2023) dayandığını, bu nedenle belirli bir yılın etkilerinin sınırlı olduğunu belirtti.Bu nedenle, sıralama 7 Ekim’den sonra yapılsaydı İsrail muhtemelen sıralamada daha alt sıralarda yer alacaktı.

Listeden elde edilen bir başka bulgu ise, İsrail'deki yaşlı ve genç insanlar arasındaki önemli farklar oldu. İsrail’de 30-44 yaşları arasındaki insanlar mutluluk listesinde 2. sırada yer alırken, 60 yaş üstü yetişkinler 18. sırada yer alıyor.

Finlandiya ise, Dünya Mutluluk Listesinde üst üste 7. yılında dünyanın en mutlu ülkesi olmaya devam etti.

İskandinav ülkeleri Danimarka, İzlanda ve İsveç'in Finlandiya'yı takip ederek en mutlu 10 ülke arasında yerlerini korudu.

Türkiye listede 98. sırada yer alıyor.

Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedeflerini desteklemek için 2012 yılında başlatılan Dünya Mutluluk Listesi, şu anda Oxford Üniversitesi liderliğindeki küresel bir ekip tarafından analiz ediliyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün