Annette Bat Mitsva Kulübü kızları mezun oldu

Annette Bat Mitsva Kulübünün 2022-2023 dönemi kızlarının Toplu Bat Mitsva Törenleri 21 Mayıs Pazar günü Neve Şalom Sinagogu´nda yapıldı.

Toplum
24 Mayıs 2023 Çarşamba

Suzet Bennun

Bu yıl on altıncısı düzenlenen törene bir yıl boyunca kulübe devam eden Bat Mitsva çağındaki genç kızlar katıldı.

Tören, kızların Cenk Rofe tarafından söylenen Boi Kala şarkısı ile babalarının kollarında duygu dolu bir ortamda sinagoga girip yerlerini almasıyla başladı. Kızların Bat Mitsva duasını söylemelerinin ardından kulübe ismini veren, 2003 terör saldırısında hayatını kaybeden Annette’in de anıldığı mum törenine geçildi.

Tören sırasında Şalom Alehem, Ose Şalom, Yeruşalayim, Adon Olam gibi şarkıları coşkuyla söyledikten sonra kızlar kendilerini hazırlayan UÖMO müzik öğretmeni Tutkum Alkan’a ve yıl boyunca onları eğiten öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Hegkom Başkanı Ester Asa törenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek kızlara ‘Mazal Tov’ dileklerinde bulundu. Hegkom kurucularından Avi Alkaş da tören ile ilgili duygularını ifade ettikten sonra Türk Yahudi Toplumu Eş Başkanı İshak İbrahimzadeh ile birlikte tüm katkılarından dolayı Ester Asa’ya teşekkür ederek hediyesini sundular.

Tören, kızlara diplomaların, hediye edilen kitapların dağıtımı ile son bulurken Neve Şalom Kültür Merkezinde La Casa Catering’in hazırladığı kokteyle geçildi. Duygu dolu geçen bir tören daha ailelerin, Bat Mitsva kızlarının ve eğitmenlerinin yaşadığı mutlulukla sona erdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün