Yoel Bar Mitsva Kulübü gençleri ilk sene eğitimlerini tamamladı

Yoel Bar Mitsva Kulübü birinci sene eğitimlerini tamamlama töreni bu sene 21 Mayıs Pazar sabahı Roş Hodeş tefilasında yapıldı.

Toplum
24 Mayıs 2023 Çarşamba

Dünyada eşine rastlanmayan bu toplu törene aileleriyle katılan çocuklar babalarıyla birlikte Tefilin takarak Bar Mitsva çağına gelmenin ilk heyecanını yaşadı. Rav İsak Alaluf ve Rav İsak Peres’in yaptığı açıklamalarla duaların daha iyi anlaşılması ve herkes tarafından takip edilmesi sağlandı. Öğrenciler yıl içinde öğrenmiş oldukları duaları, şarkıları hep birlikte söylemeye başladıklarında heyecan doruğa çıktı. Anne ve babalar bu anı duygu dolu gözlerle izleyerek çocuklarının bu büyülü törene ev sahipliği yapmalarının gururunu yaşadı. Tefila bitiminde Hegkom Başkanı Ester Asa ailenin önemini vurguladığı konuşmasında, Hegkom ofisine, Bar Mitsva Kulübü eğitmenlerine, müzik öğretmenine, ravlara ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Çocuklar sene içinde öğrendikleri şarkıları hep beraber söyledikten sonra birinci sene sonu katılım belgelerini ve hediye edilen Tallet ve Tefilin’lerini de alarak Neve Şalom Kültür Merkezinde La Casa Catering’in hazırladığı kahvaltıya geçti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün