Siren Bora ile İzmir Yahudileri söyleşisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Musevi Cemaati Vakfı´nın iş birliğiyle ´Çöküşten Yükselişe İzmir Yahudileri-Rav Hayim Palaçi ve Dönemi´ eserinin yazarı Siren Bora, 3 Mayıs´ta Etz Hayim Sinagogunda söyleşi ve imza gününde İzmirlilerle bir araya geldi.

Toplum
10 Mayıs 2023 Çarşamba

Kent tarihine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı'na ‘Çöküşten Yükselişe İzmir Yahudileri-Rav Hayim Palaçi ve Dönemi’ adlı eseriyle katkı sunan yazar Siren Bora, söyleşi ve imza gününde İzmirliler ile bir araya geldi.  Etkinlik, 3 Mayıs Çarşamba günü Etz Hayim Sinagogunda yapıldı.

Yaptığı çalışmalarla kent tarihi ve kültürüne ışık tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi Müzeler ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, İzmir Yahudileri hakkında çok önemli bir çalışmayı Kent Kitaplığına kazandırdı. Siren Bora tarafından kaleme alınan ‘Çöküşten Yükselişe İzmir Yahudileri-Rav Hayim Palaçi ve Dönemi’ isimli eserle kent tarihine ilgi duyanlara önemli bir kaynak daha sağlanmış oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Musevi Cemaati Vakfı iş birliğiyle düzenlenen eserin ismi ile aynı başlığa sahip söyleşi ve imza gününde, İzmir Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Avram Sevinti bir konuşma yaptı. Ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer adına, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç bir konuşma yaptı.

Kent sevdalılarının ve tarihe ilgili okuyucuların bir araya geldiği söyleşide, Dr. Siren Bora, kitaptaki bilgiler ışığında İzmir Yahudi tarihi ve dönemin İzmir Başhahamı Rav Hayim Palaçi'nin cemaatine katkılarından söz etti; ardından okurlarının kitaplarını imzaladı. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün