Maç yolunda antisemit sloganlar atanlar tutuklandı

150´den fazla Hollandalı futbol taraftarı maça giderken antisemit şarkılar söyledikleri için tutuklandı. Tutuklanan kişiler takımlarının Yahudi bağlantılarıyla bilinen Ajax Amsterdam´la karşılaşacağı maça gitmek üzere metro istasyonunda bekleyen AZ Alkmaar taraftarlarıydı.

Dünya
10 Mayıs 2023 Çarşamba

Hollanda polisi geçtiğimiz cumartesi Amsterdam'da bir maça giderken antisemit sloganlar atan 150'den fazla futbol taraftarını tutukladı. 

Polisin açıklamasına göre, olay Amsterdam'da, Ajax Amsterdam takımının evi olan Johan Cruijff Arena Stadyumunun yakınlarındaki bir metro istasyonunda, yerel saatle saat 19.30'da gerçekleşti. 

Hollanda polisi tarafından yapılan açıklamada, "Polis metroda antisemit şarkılar söyledikleri için bu akşam 154 futbol taraftarını tutukladı" ifadeleri bulunuyor. 

İfadede ayrıca, "Harekete geçmeden önce taraftarlardan birkaç kere şarkı söylemeyi durdurmaları istendi" deniyor. Taraftarlar memurlar tarafından halka hakaret suçlamasıyla tutuklandı. 

Polis ifadesinde taraftarların tuttuğu takımı belirtilmiyordu, fakat Hollanda'nın en üst klasman ligi Eredivisie puan sıralamasında şu anda Feyenoord ve PSV'nin ardında üçüncü olan Ajax, aynı ligde dördüncü sıradaki AZ Alkmaar ile karşı karşıya gelecekti. 

Yerel haber ajansı ATS, tutuklanan kişilerin AZ taraftarı olduğunu belirtti. 

Maç 0-0 berabere sonuçlandı. 

Ajax takımının rakipleri kulüpten genellikle "Yahudiler" olarak bahseder ve kulüp II. Dünya Savaşı sırasında Nazi ölüm kamplarına gönderilmeden önce Amsterdam'da yaşayan geniş Yahudi nüfusuyla ilişkilendirilir. 

Ajax takımının 1960 ve 1970’lerde, aralarında çok tanınmış, Hollanda milli takım eski kaptanı Bennie Muller ve Sjaak Swart da dahil olmak üzere bazı Yahudi başkanları ve oyuncuları bulunuyordu. 

Fakat "Yahudiler" ifadesi çoğunlukla rakipler tarafından antisemit bir hakarete çevrilmekte. 

Geçtiğimiz ay Ajax oyuncularından birisinin Feyenoord taraftarları tarafından atılan bir çakmağın kafasına çarpması sonucu yaralanmasından sonra, Hollandalı futbol yetkilileri taraftarların artan kötü davranış ve holiganlık olaylarını kontrol altına almaya söz vermişti. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün