İsrail: ´´İslami Cihad, vatandaşlarımıza 500´den fazla saldırı yapan bir terör örgütüdür´´

İsrail ordusu, Filistinli İslami Cihad´ın aylarca süren saldırılarına yanıt olarak ´Kalkan ve Ok´ operasyonunu başlattı. İsrail, Gazze Şeridi´ndeki 3 Cihad liderini ve silah üretim tesislerini vurdu.

Dünya
9 Mayıs 2023 Salı

İslami Cihad, İsrail'in sabaha karşı düzenlediği hava saldırıları sonucu hareketin Askeri Konsey Genel Sekreteri Cihad Şakir Gannam, Kuzey Bölge Komutanı Halil el-Behtini ve Batı Şeria'daki askeri liderlerinden Tarık İzzeddin'in yaşamını yitirdiğini açıkladı. Cihad liderleri dışında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişinin daha öldüğü açıklandı.

İslami Cihad intikam yemini ederken, İsrail uzun süreli çatışmalara hazırlanıyor.

İsrail, Twitter’dan öldürülen teröristlerin neden hedef alındıklarının ayrıntılarını içeren bir paylaşım yaptı.

İsrail, ‘‘İslami Cihad, son iki hafta içinde İsrail'e 104 roket fırlatmaktan sorumlu bir terör örgütüdür. Pazartesi gecesi güvenlik güçlerimiz saldırıların arkasındaki 3 Cihad liderini etkisiz hale getirdi. Vatandaşlarımızı korumaktan asla vazgeçmeyeceğiz. İslami Cihad, İsrailli sivillere yönelik 500'den fazla terör saldırısından, yüzlerce masumun öldürülmesinden ve yaralanmasından sorumludur. İsrail kendini savunma hakkına sahiptir’’ ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, Kalkan ve Ok Operasyonu ile ilgili durum değerlendirmesi yaptı. Netanyahu ve Gallant’ın akşam saatlerinde konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün