Prens Harry, Nazi kostümü fikrinin William´ın olduğunu iddia etti

Prens Harry kitabında, 20 yaşındayken kolunda gamalı haç bulunan bir Nazi üniforması giyinme konusundaki yüz kızartıcı kararının arkasında kardeşi William ve Kate Middleton´ın olduğunu belirtti.

Dünya
11 Ocak 2023 Çarşamba

Prens Harry’nin ‘Spare’ adlı anılarının anlatıldığı kitap, birbirinden kopuk yaşayan kraliyet ailesinin uyuşturucu kullanması, ilk cinsel deneyimi ve Afganistan'daki askerliği sırasında insanları öldürmesi gibi bir dizi ifşa ettiği sırları içeriyor. Kitabın bu hafta yayımlanması planlanıyor.

Page Six tarafından elde edilen kitabın bir bölümünde 2005 yılında bir kostüm partisi için hazırlanan Harry’nin, bir pilot kostümü ile Nazi üniforması arasında kaldığı ve fikir almak için abisi ile eşini aradığı yer alıyor.

Harry kitapta, “Willy ve Kate'i aradım, ne düşündüklerini sordum. Nazi üniforması, dediler" diye anlatıyor. Eve gidip onlar için kostümü denediğini de sözlerine ekleyerek, “İkisi de kahkahalar attı. Willy'nin streç dansçı kostümünden daha kötü! Çok daha saçma! Önemli olan buydu.”

Kraliyet tarihçisi Robert Lacey'den alıntı yapan Page Six, olayın Harry'nin William ve Kraliyet ailesiyle olan ilişkisi için bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Lacey, "Genç prens, ağabeyinin olayla ilişkisini ve William'ın daha sonra tereyağından kıl çeker gibi aradan sıyrılmasındaki adaletsizliği yeniden değerlendirmeye başladı" yorumunu yaptı.

Harry, kasım ayında yayınlanan Netflix belgeseli ‘Harry & Meghan’da, Nazi kostümü olayına atıfta bulunarak, “2005'te 20 yaşında bir Nazi gibi giyinmek muhtemelen hayatımın en büyük hatalarından biriydi. Daha sonra çok utandım. Tek yapmak istediğim bunu düzeltmekti” dedi.

Harry kıyafeti bir arkadaşının kostüm temalı doğum günü partisinde giymişti. O dönemde elinde içki ve sigara tutarken, gamalı haçlı bir kol bandı içeren Nazi kıyafetli fotoğrafları basında sıkça yer almıştı. İngiliz The Sun gazetesi, bu fotoğrafı ön sayfasında ‘Nazi Harry’ başlığıyla yayınlamıştı.

Harry giydiği kostüm için sert şekilde eleştirilmiş, Kraliyet sözcüsü de Harry’nin neden olduğu herhangi bir suç veya utanç için özür dilediğini ve kötü bir kostüm seçimi olduğunun farkında olduğunu bildirmişti.

İngiliz Yahudileri Temsilciler Kurulu yaşanan olay üzerine, kostümün ‘zevksiz’ olduğunu ancak özürden ‘memnun’ olduklarını açıklamıştı.

Harry, yeni dizinin üçüncü bölümünde bu olayı ele almıştı. Harry, “Londra'da üzerimde derin bir etkisi olan hahambaşı ile oturup konuştum. Berlin'e gittim ve Holokost'tan sağ kurtulan biriyle konuştum. Bunu görmezden gelebilir ve muhtemelen hayatımda aynı hataları tekrar tekrar yapabilirdim ama ben bundan ders çıkardım” dedi.

Belgesel, çiftin kraliyet ailesinden uzaklaşmasını ve İngiltere medyası ile toplumsal durum hakkındaki eleştirilerini anlatıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün