Mila´dan büyük başarı

Spor
31 Ağustos 2022 Çarşamba

Kablolu Su Kayağı Kulüpler Arası Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası, uzun süren aranın ardından 27-28 Ağustos tarihlerinde Afyonkarahisar’da yapıldı. 15 kulüpten 100 sporcunun katıldığı yarışmada heyecanlı ve keyifli anlar yaşandı.

İki gün süren yarışlara ESPAKA Kayak ve Snowboard Kulübü damgasını vurdu. Şampiyonaya toplam 12 sporcu ile katılan ESPAKA takımının 11 yarışmacısı adlarını finallere yazdırdı. Büyük Kadınlar 18+ kategorisinde Sevda Sayar ikinciliği alırken, Ebru Boztekin üçüncü oldu. Ali Kuçbay Büyük Erkekler 15-17 Yaş kategorisinde dördüncü olurken kardeşi Arda Kuçbay Küçük Erkekler 11-14 Yaş kategorisinde ikincilik kürsüsüne çıktı; yine aynı kategoride Kayra Kıyıcı ise dördüncü olarak şampiyonayı tamamladı. 

Genç Kadınlar 11-14 Yaş kategorisinde ise Mila Tuncel Krespin Türkiye birincisi olurken tüm sporcu ve izleyenlerin beğenisini kazandı. ESPAKA,  Genç Kadınlar 11-14 Yaş kategorisi Türkiye Şampiyonluk kupasını Mila Tuncel Krespin, Mira Tunca ve Naz Avşar takımıyla evine götürmeyi başarırken, Genç Erkekler 11-14 Yaş ve Büyük Kadınlar 18+ kategorilerinde ikincilik kupalarını koleksiyonuna eklemeyi başardı.

Türkiye Şampiyonasına ilişkin olarak açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, “Uzun aradan beri ilk defa Türkiye Şampiyonası yapılıyor. Türkiye Su Altı Federasyonu yetkilileri, bu yarışma esnasında Türkiye Milli Takım adaylarının da belirleyecek” diyerek, kablolu su kayağı sporunun geleceğine dair de bir ipucu vermiş oldu.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün