Dennis Rodman, Brittney Griner için Rusya´ya gidecek

NBA´in eski yıldızlarından Dennis Rodman, bir süredir tutuklu olan WNBA şampiyonu Brittney Griner´ın serbest bırakılması için Rusya´ya gideceğini açıkladı.

Spor
31 Ağustos 2022 Çarşamba

Ulusal Basketbol Ligi’nin (NBA) eski yıldızlarından Dennis Rodman yeni yaptığı açıklama ile bavulunda uyuşturucu madde bulundurduğu için tutuklanan WNBA (Ulusal Kadın Basketbol Ligi) şampiyonlarından Brittney Griner’ın serbest kalması için Rusya’ya gideceğini açıkladı.

WNBA ekiplerinden Phoenix Mercury’in başarılı oyuncularından Brittney Griner 17 Şubat’ta Moskova’da bavulunda içerisinde kenevirden elde edilen uyuşturucu bir yağın bulunduğu elektronik sigara bulundurduğu için Rusya Federal Gümrük Servisi yetkilileri tarafından gözaltına alınmıştı. Tutukluluk sürecinde on yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtilen Griner uyuşturucu madde bulundurmaktan dokuz yıl hapis ve bir milyon ruble (16 bin dolar) para cezasına çarptırılmıştı.

NBC News’in haberine göre ise NBA’in eski yıldızı Dennis Rodman, Brittney Griner’ın serbest kalması için Rusya’ya gideceğini söyledi. Washington’daki bir restoranda NBC News için konuşan Rodman, başarılı basketbolcu için bu hafta Rusya’ya gitmek için çabaladığını ifade etti.

2014’te Moskova’ya yaptığı bir ziyaret sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için ‘havalı’ diyen Rodman’ın bu iltifatı olay olmuştu. Eski yıldız bazı destekçilerinin tepkisini çeken bu iltifat hakkında ise “Ben politikacı değil bir basketbol elçisiyim. Bu kadar” demişti. NBC News’e Putin’i çok iyi tanıdığını söyleyen Rodman şu anda ABD hükümetinin Amerikan vatandaşlarının Rusya’ya seyahat etmemeleri yönündeki çağrıları için ise sadece Moskova’dan bir vizeye ihtiyacı olduğunu belirtti.

Griner’ın serbest kalması için araya siyasi isimlerin de girmesinin ardından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, gazetecilere verdiği demeçte Putin’in dava sonuçlandıktan sonra Griner’ın haksız yere tutuklanıp tutuklanmadığını tartışmaya hazır olduğunu fakat ülkenin açık müzakerelere hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğini söylemişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün