Şili gazetesinden Nazi lideri Göring´e saygı duruşu

Şili´deki en büyük gazetelerden El Mercurio pazar günü Nazi lideri Hermann Göring´e saygı duruşunda bulunarak politikacıların ve Şili Yahudi Cemaatinin tepkisine yol açtı.

Dünya
26 Ekim 2021 Salı

El Mercurio Gazetesi Göring'in ölümünün 75. yıl dönümünde bir övgü yazısı paylaştı. Nazi liderinin gençliği, askeri kariyeri ve Adolf Hitler'le olan yakın ilişkisine dair ayrıntılara çeşitli fotoğraflar eşliğinde yer verildi.

Şili Yahudi Cemaati Twitter'dan yaptığı açıklamada, ‘‘Şili Yahudi Cemaati olarak El Mercurio'nun 24/10/21 tarihinde sayfalarında Nazi lideriyle ilgili yayınladığı yazıyı kınıyoruz. Avrupa'da bu yayın suçtur. Kabul edilemez’’ dedi.

Almanya'nın Santiago Büyükelçiliği, ‘‘Gazete yazılarına Büyükelçiliğin yorum yapması alışılmış bir durum değil ancak şunu netleştirmek istiyoruz H. Göring, insanlığa karşı suçlar işledi ve Nazi rejiminin ileri gelen üyelerinden biriydi’’ dedi.

Nazi hava kuvvetleri komutanlığı ve Hitler’in yardımcılığını yapmış olan Göring 1946'daki Nürnberg davalarında, savaş suçlarından dolayı asılarak ölüme mahkûm edildi ancak asılmadan saatler önce siyanür içerek intihar etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün