Merkel´den İsrail´e veda ziyareti

Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel İsrail´e veda ziyaretinde bulundu.

Dünya
11 Ekim 2021 Pazartesi

Egemen Cantürk

Mevkidaşı İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile bir araya gelen Merkel düzenlenen ortak basın toplantısında İsrail`in güvenlik sorunun Almanya`daki bütün hükümetler için önemli olduğunu vurguladı.

Merkel: İsrail`in güvenliği bizim kırmızı çizgimiz

Merkel İsrail`in güvenliğinin Almanya`nın odak noktası olduğunu belirtti. Bölgede parlamenter demokrasiyle yönetilen tek ülkenin İsrail olduğunun altını çizen Merkel karşılıklı ilişkilerin gelişmesinde bu yapının çok önemli bir element olduğunu vurguladı. Öte yandan Merkel İsrail`in varlığını tehdit eden İran`ın nükleer çalışmalarını ciddiye alıyoruz, ifadesinde bulundu.

Bennett: Merkel bir dost

Öte yandan İsrail Başbakanı Naftali Bennett ise Merkel'in her iki ülke ilişkilerine sağladığı katkıyı övdü. Bennett Merkel`i ‘‘İsrail'in dostu’’ ve ‘‘tüm Avrupa kıtasının ahlaki pusulası’’ olarak nitelendirdi. Konuşmasında İran`ın nükleer programına da değinen Bennett İran’ın son üç yılda uranyum zenginleştirmede “dev bir sıçrama” yaptığını belirtti.

Merkel Yad Vashem`de

Merkel daha sonra İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog`la Yahudi Soykırım Müzesi Yad Vashem`de bir araya geldi.

Herzog: Merkel modern çağın en önemli liderlerinden

Merkel`i İsrail dostu olarak niteleyen Herzog, Merkel`in modern çağın en önemli liderlerinden biri olduğunu vurguladı.

Merkel Yad Vashem`deki ziyaretçi defterine, ‘Antisemitizm, nefret ve şiddete karşı kararlı mücadele Almanya`daki her federal hükümet için bir zorunluluk’’ cümlesini yazdı.

Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel 16 Ekim`de Türkiye`ye de bir veda ziyareti gerçekleştirecek.


Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün