73. Emmy Ödüllerinin ardından

Ödüllerin çoğunu eve götüren ´The Crown´ ve ´Ted Losso´ çevrimiçi yayın platformlarının televizyon sektörünü ele geçirdiğini gözler önüne serdi.

Selin KANDİYOTİ Kültür
6 Ekim 2021 Çarşamba

20 Eylül gecesi Los Angeles’ta kırmızı halı geçidinin ardından 500 kadar seyirci önünde verilen Emmy Ödüllerinde akılda kalan iki konuşma oldu. Bunlardan biri seyircileri gülmekten kırıp geçiren Brett Goldstein’ın rolüne girerek yaptığı konuşma, diğeri ise üç kere bitirmesi için uyarı müziği girilen yönetmen Scott Frank’in sıkıcı konuşması oldu.

Komedi dalında kısa sürede hit olmayı başaran dizi ‘Ted Lasso’, deneyimi olmamasına rağmen bir Amerikan futbol takımına koç olarak işe alınan Ted Lasso’nun hikayesini anlatıyor. Başrolü canlandıran Jason Sudeikis’in En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazandığı dizide yardımcı oyuncu Brett Goldstein En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Emmy Ödülüne layık görüldü. Apple Tv+ platformunda yer alan dizi En İyi Komedi Dizisi ve En iyi Kadın Oyuncu dahil toplamda dört ödüle hak kazandı. Goldstein üstlendiği takımın kaptanı rolünde bolca küfür etmesiyle dikkatleri çekiyor. Goldstein ödülü alırken konuşmasına “Konuşmamda küfre izin verilmediği konusunda özellikle uyarıldım. Bu durumda konuşmam kahrolsun (f…ing) kısa olacak” sözleriyle başlayınca salon kahkahalara boğuldu. Goldstein’ın konuşması canlı yayında sürekli biplendi. Bar-miztva’sını doğduğu İngiltere’de yapan Goldstein diziye, rolü kabul etmeden önce, yazar olarak katılmıştı.

Sıkıcılığı ve uzunluğu ile akıllara kazınan iki sayfalık konuşmanın sahibi ise Netflix drama dizisi Queen’s Gambit’in yazar ve ortak yönetmeni olan Scott Frank’tı. Drama dalında En İyi Mini Dizi Ödülü alan dizi Floridalı Yahudi bir aileden gelen ve 20’li yaşlarından beri senaristlik yapan 61 yaşındaki Frank’e Drama Dalına En İyi Yönetmen Ödülünü kazandırdı. Sıkıntılı bir satranç dehasını canlandıran Anya Taylor Joy, bu kategorideki En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü Kate Winslet’a kaptırdı.

Netflix’in Crown dizisi En İyi Drama, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalları dahil çok sayıda ödül alarak ödül törenine damgasını vurdu. Dizinin yapımcısı Peter Morgan’ın babası Nazilerden kaçmayı başaran Alman bir Yahudi.

The Crown dizisindeki performanslarıyla Olivia Colman En İyi Kadın Oyuncu, Josh O'Connor ise En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı 

Saturday Night Fever yıllardır olduğu gibi komedi talk şov kategorisinde ödüle hak kazandı. Programın yapımcısı Lorne Michaels sayısız Yahudi komedyene şovunda yer verdi ve kariyerlerinde yardımcı oldu.

Ödülleri kaçıranlardan dikkat çekenler

‘Lovecraft Country’ drama dizisinin başrol oyuncusu Jurnee Smollett, Emmy Ödülünü The Crown’un Olivia Colman’ına, ‘The Kominsky Method’ komedi dizisinin başrol oyuncusu Michael Douglas ise Emmy Ödülünü Ted Lasso dizisinin başrolündeki Sudeikis’e kaptırdı. 

Komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde ‘Black-ish’ dizisindeki rolüyle Tracee Ellis Ross, yıllardır Emmy Ödülüne aday olmasında rağmen yine kazanan olamadı. Ödül HBO’da yayınlanan ‘Hacks’ dizisinden Jean Smart’ın oldu. Bu dizide oynayan Yahudi asıllı Hannah Einbinder, En İyi Yardımcı Kadın dalında adaydı ancak ödülü eve götüremedi. Bu daldaki en iyi ödül ‘Ted Lasso’ dizisinden Hannah Waddingham’a gitti.

Mini seri dalında Disney+’ın ‘Hamilton’ adlı dizisinin En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü Daveed Diggs ise HBO’nun ‘Mare of Easttown’ dizisinden Evan Peters’a kaybetti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün