İsrailli aşı karşıtı lideri COVID´den hayatını kaybetti

COVID-19 aşı karşıtı olarak tanınan aktivist Hai Shaulian, pazartesi sabahı İsrail´in Holon şehrindeki Wolfson Tıp Merkezi´nde koronavirüs nedeniyle öldü.

Dünya
14 Eylül 2021 Salı

Shaulian katıldığı COVID-19 yeşil pasaport karşıtı gösterilerde tutuklanmasının ardından hâkim karşısına çıkarılmış ve PCR testi pozitif çıkmıştı. Durumu hızla kötüleşince hastaneye kaldırılan Shaulian burada yetkililer tarafından zehirlendiğini iddia etti.

Shaulian, hastaneye kaldırıldığı zaman sosyal medyaya bir video yükledi. "Oksijen makinesine bağlıyım ve onsuz boğuluyorum. Çıkarıp üç metre yürüsem bayılırım. Çok öksürüyorum. Hayatımda hiç böyle hissetmemiştim. Bütün hafta hiçbir şey olmamış gibi mücadele ettim ama artık nefes alamamaya başladım’’ dedi. Videonun ilerleyen bölümlerinde Shaulian, tutuklandığı karakolda gördüğü muameleyi şikâyet etti ve "Kudüs polisi beni zehirlemeye çalıştı’’ dedi.

Pazartesi günü Shaulian’ın vefatından sonra, bazı destekçileri hastane personelinin Shaulian’ı tedavi ederken uğraşmadıklarını öne sürdü. Hatta içlerinden biri ölümünün polis ve hastane ile işbirliği içinde Şin Bet iç güvenlik servisi tarafından organize edildiğini iddia etti.

Shaulian, sosyal medyadaki takipçilerine “Salgın yok, aşı gereksiz ve tehlikeli" başlığıyla virüse karşı aşı olmamaları çağrısında bulunuyordu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün