Fauda, Farsça dublajı yapılan ilk İsrail dizisi oldu

İsrailli komandoların teröre karşı mücadelesini işleyen ve 190 ülkede gösterime sunulan İsrail dizisi Fauda´nın Farsça versiyonu hazırlanıyor.

Dünya
4 Ağustos 2021 Çarşamba

İsrail’in en önemli televizyon dizilerinden biri olarak kabul edilen Fauda’nın Farsça versiyonu Londra merkezli Manoto TV aracılığıyla izleyicilere sunulacak. Manoto TV kanalı, İran, Ortadoğu, Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya dahil olmak üzere altı uydu tarafından dünya çapında yaklaşık 25 milyon Farsça bilen izleyiciye ulaşabiliyor. BBC raporuna göre, Manoto İran halkının yüzde 30'una ulaşıyor.

Arapça ‘kaos’ anlamına gelen Fauda, İsrail'de yayınlanan ilk sezonundan itibaren dünya çapında hit oldu. Hem İbranice hem de Arapça olan dizi, Batı Şeria ve Gazze’deki teröristleri takip etmek için Filistinli kılığına giren gizli komandoları gerçekçi tasviri sayesinde uluslararası kamuoyundan da büyük övgü aldı.

New York Times tarafından 2017'nin en iyi programlarından biri olarak listelerken, Filistin yanlıları ise diziyi İsrail’in savaş propagandası olarak eleştiriyor.

Lior Raz ve Avi Issacharoff tarafından ortaklaşa oluşturulan, Yes Satellite Television Şirketi tarafından yapılan Fauda, bugüne kadar Netflix aracılığıyla 190 ülkede yayınlandı.

Issacharoff, Fauda dizisinin Farsça konuşan izleyici kitlesine ulaşmasından mutlu olduğunu, bu kesimin çatışmayı farklı açılardan görmesini sağlayacağına inandığı belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün