18 yıl önceki acımız halen taptaze

Muayenehanesinin tabelasında yer alan isminden Yahudi olduğunu anlayan cani saldırganlar tarafından, sadece Yahudi olduğu için, 18 yıl önce 21 Ağustos 2003´te katledilen Diş Hekimi Yasef Yahya, 1 Ağustos Pazar günü mezarı başında anıldı.

Toplum
4 Ağustos 2021 Çarşamba

Büyük oğullarını 23 yaşında bir trafik kazasında kaybeden Roza ve Hayim Yahya’ın küçük oğulları olan Yasef Yahya diş hekimi olduktan sonra evlendi, Vidal ve Romina adında iki çocuk babası oldu. 2003 yılında Şişli’deki muayenehanesinde uğradığı saldırıda öldürülen Yahya hayatını kaybettiğinide henüz 39 yaşındaydı. Saldırıyı takip eden ilk aylarda, cinayet adi bir suç olarak değerlendirilirken sonrasında Yahya’nın sadece Yahudi olduğu için öldürüldüğü ortaya çıktı. Bunun üzerine Yasef Yahya da, aynı yıl Neve Şalom ve Şişli Sinagoglarına yönelik saldırılarda hayatını kaybedenler gibi aslında terör kurbanı olduğu anlaşıldı.

Mezarı başında sevenleri tarafından anılan Yasef Yahya için, Türk Yahudi Toplumu Eşbaşkanı İshak İbrahimzadeh Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “18 yıl önce, ismi ‘Yasef’ olduğu ve bir Yahudi öldürmek istedikleri için katlettiler Yasef’imizi... Bugün halen bu zihniyette olanlar cezaların yetersizliğinden nefreti kışkırtarak saçmaya devam ediyor, bize de ‘Takmayın bu meczupları, aptalları’ deniyor!! Yehi Zihram Baruh” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün