Biden´dan Rivlin´e: "İran asla benim gözetimimde nükleer silah sahibi olamayacak"

İsrail´de 2 Haziran´da yapılan devlet başkanlığı seçiminin ardından 9 Temmuz´da görevini Isaac Herzog´a bırakacak Reuven Rivlin, görev süresinin bitiminin öncesinde ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.

Dünya
29 Haziran 2021 Salı

Pazartesi günü İsrail Devlet Başkanı Reuven Rivlin ile yaptığı görüşmede Joe Biden, "Görevde kaldığım sürece İran asla nükleer silaha sahip olamayacak" dedi.

Biden, Suriye ve Irak'taki İran destekli milislere yönelik hava saldırılarına da değindi: "Pazar gecesi, Irak'taki ABD personeline yönelik saldırılara yanıt olarak İran destekli milis gruplarının kullandığı bölgeleri hedef alan hava saldırılarını yönettim" dedi.

Basına kapalı olarak yapılan görüşme öncesindeki ortak basın toplantısında konuşan Biden, "ABD Başkanı olarak, İsrail'e verdiğimiz taahhüt kesindir. Her zaman söylediğim gibi, bir İsrail olmasaydı biz bir tane icat ederdik.

Ekibim ve ben bu ayın başlarında göreve başlayan İsrail hükümetiyle yakın bir şekilde çalışıyoruz. Başbakan Bennett'i çok yakında Beyaz Saray'da ağırlamayı dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Rivlin pazartesi günü ayrıca BAE'nin ABD Büyükelçisi Yousef Al Otaibi ile bir araya geldi. Rivlin salı sabahı Twitter’da yaptığı paylaşımda İbrahim Anlaşmalarındaki ‘kilit rolü’ için Otaibi’ye teşekkür etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün